Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Uniunea Europeana a publicat in Jurnalul Oficial noul Regulament privind etichetarea anvelopelor, votat in mai 2020. Acesta va intra in vigoare la 1 mai 2021 si va servi la o mai buna informare si abilitare a consumatorilor in ceea ce priveste achizitia de anvelope, cu accent pe performantele privind siguranta si mediul.
Ca urmare a actualizarii, industria trebuie sa incarce informatii despre aproximativ 120.000 de anvelope diferite in baza de date a produselor europene pentru etichetare energetica (EPREL), pana la 1 mai 2021. „Aceasta revizuire vine la sase ani de la reglementarea initiala si va contribui la cresterea gradului de constientizare a consumatorilor cu privire la eticheta, dar si la consolidarea supravegherii pietei in statele membre ale UE“, a declarat Fazilet Cinaralp, secretar general al ETRMA.
Baza de date disponibila publicului, care inregistreaza performantele anvelopelor, este importanta in consolidarea lantului informational dintre producatori si autoritati, dar in acest moment aplicatia EPREL este inca in curs de dezvoltare. „Industria e preocupata de faptul ca s-ar putea sa nu fie suficient timp pentru o tranzitie lina catre acest nou sistem, in mijlocul unui mediu deja provocator. Acest lucru depinde acum de eforturile institutiilor de a dezvolta aplicatia EPREL in timp util, dar si de industrie, pentru a o implementa eficient", a adaugat Fazilet Cinaralp.