Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

IFOY AWARD este considerat cel mai important premiu de intralogistică din lume. În 2022, douăsprezece companii internaționale cu 14 produse și soluții au concurat în runda a zecea a premiului. „10 ani de IFOY AWARD înseamnă 10 ani de inovații remarcabile”, subliniază președintele juriului, Anita Würmser. „În 2022, finaliștii au prezentat din nou produse de top în cadrul competiției care vor modela viitorul intralogisticii pe termen lung”, continuă ea.

Jungheinrich a câștigat premiul IFOY AWARD la categoria „Vehicule speciale” cu stivuitorul ERD 220i. Acest transpalet stabilește noi standarde pentru un transpalet electric sigur, protejat în mod optim și totuși super-compact, a apreciat juriul. Performanța de primă clasă a provocat concurența, au adăugat jurații.

Câștigătorul la categoria „Vehicule cu ghidare automată (AGV/AMR)” a fost Locus Robotics cu soluția sa AMR colaborativ, cu ajutorul căruia comercianții cu amănuntul, companiile de logistică contractuală, dar și companiile industriale își pot îmbunătăți considerabil eficiența. Robotul a obținut puncte de la echipa de test și de la experții care au verificat gradul de inovație datorită noutății și relevanței sale ridicate pe piață în contextul creșterii rapide a comerțului online și a cererii de soluții rentabile pentru creșterea randamentului.

În total, 3 companii tinere s-au calificat anul acesta pentru etapa finală la categoria „Start -up of the Year”, cu produsele și soluțiile lor inovatoare. Câștigătorul final a fost start-up-ul Noyes Technologies, cu sediul la München, cu primul său sistem nano-logistic robotizat, automatizat și foarte flexibil Noyes Storage pentru logistica urbană. Echipa IFOY de verificare a inovației a acordat soluției cel mai mare număr de puncte posibile în categoriile relevanță pentru piață, beneficii pentru clienți, grad de inovare și funcționalitate/tip de implementare. Faptul că clienții din aproape toate industriile pot beneficia de o utilizare semnificativ îmbunătățită a spațiului cu ajutorul sistemului a impresionat, de asemenea, echipa de testare și juriul.

Pentru cea de-a zecea rundă a competiției globale, Asociația Robotics + Automation din cadrul VDMA a intrat în categoria „Robot” la IFOY AWARD 2022 în calitate de sponsor. Aici, compania robominds, cu sediul la München, a câștigat cu robobrain.NEUROS bazat pe inteligență artificială – un sistem de operare industrializat pentru robotică inteligentă. Potrivit juriului, relevanța pe piață a unui sistem de operare pentru robotică neutru din punct de vedere al producătorului și fiabil, cu suport pentru procesele bazate pe inteligență artificială, poate fi clasificată ca fiind foarte mare.

Categoria „Soluții integrate pentru depozite” este una dintre categoriile de top la IFOY AWARD. În finală, SSI SCHÄFER s-a impus cu proiectul IKEA Flat Pack Picking. Cu Flat Pack Picking, compania a implementat o soluție de sistem automatizată și la cheie pentru paletizarea sigură și optimizată în funcție de volum a articolelor grele și mari. Utilizarea roboților de tip gantry permite manipularea eficientă a unei game foarte eterogene de articole. Testatorii IFOY au apreciat soluția ca fiind bine proiectată și interesantă – și pentru alte industrii.

Câștigătorul din acest an la categoria „Special of the Year” a fost SYNAOS cu SYNAOS IMS – Vehicle Localization pentru localizarea completă a vehiculelor de transport. “Localizarea simplă în timp real a tuturor tipurilor de vehicule industriale cu ajutorul acestui sistem de localizare foarte convingător ajută clienții pe drumul lor spre digitalizarea completă a intralogisticii”, au apreciat testerii IFOY. În cadrul IFOY Innovation Check, soluția a obținut puncte pentru relevanța sa ridicată pe piață.

Premiul Internațional pentru Intralogistică și Stivuitoarele Anului (IFOY) recompensează cele mai bune produse și soluții intralogistice ale anului. S-a impus ca un indicator al rentabilității și al inovației și este considerat cel mai important premiu internațional pentru inovație în domeniul intralogisticii, datorită expertizei sale tehnice. La baza deciziei se află auditul în 3 etape – care constă în protocolul de testare IFOY, care cuprinde aproximativ 80 de criterii, testul științific IFOY Innovation Check și testul juriului. Factorul decisiv este faptul că cei nominalizați nu sunt comparați între ei, ci cu echipamentele concurente de pe piață.

Cu ocazia ZILELOR DE TEST IFOY, toți candidații au trecut prin seria de teste IFOY în luna martie la centrul expozițional Messe Dortmund. Pentru al treilea an consecutiv, numeroși potențiali cumpărători au fost, de asemenea, prezenți la fața locului la TEST CAMP INTRALOGISTICS. Câștigătorii premiului IFOY AWARD sunt aleși anual de un juriu internațional de jurnaliști de specialitate. Premiul IFOY AWARD este sponsorizat de Asociația de manipulare a materialelor și intralogistică și de Asociația Robotică + Automatizare din cadrul VDMA. Partenerii IFOY sunt Messe Dortmund și Cascade, cel mai important producător mondial de accesorii pentru stivuitoare. Partenerul IFOY AWARD pentru paleți este CHEP, liderul mondial pe piața mondială de punere în comun a paleților și containerelor. Partenerul imobiliar logistic este GARBE, iar partenerul logistic este LTG. Partenerul pentru remorci este Fliegl Fahrzeugbau. Partenerul pentru evenimente este BMW Group. Organizația IFOY are sediul în Ismaning, lângă München.

Premiul IFOY se află sub patronajul Dr. Robert Habeck, ministrul federal german pentru afaceri economice și acțiune climatică.

Faza de depunere a candidaturilor pentru IFOY AWARD 2023 începe la 1 august 2022.