Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noua generaţie a transpaletei electrice Jungheinrich ERD 220i – lansată oficial în cadrul unei conferinţe de presă organizată online la începutul lui mai – stabileşte noi standarde în materie de siguranţă, confort şi compactivitate.

Având o lungime de doar 1.065 mm, noul model este cu 300 mm mai scurt comparativ cu versiunea anterioară, graţie noului concept de baterie litiu-ion, ce permite o economie de spațiu de 25%. Astfel, în loc să instaleze o baterie mare între platformă și furci – așa cum se întâmpla până acum – Jungheinrich a folosit două module de baterii a câte 130 Ah fiecare, montate în șasiul echipamentului. Renunţarea la compartimentul voluminos al bateriei oferă avantaje considerabile în ceea ce privește performanțele ERD 220i. Printre acestea, optimizarea distribuției greutăţii conferă o accelerație promptă și permite viteze de deplasare de până la 14 km/oră. În plus, dimensiunile reduse conferă agilitate și manevrabilitate, raza de viraj micșorându-se la doar 1.985 mm.

Utilajul poate fi oferit cu două variante de platforme, ambele cu pereți de protecție laterali ficşi pe trei laturi, ce garantează o conducere sigură și poziție confortabilă a operatorului.

Noul model poate fi operat cu o singură mână, graţie manetei ergonomice şi intuitive SmartPilot, deja cunoscută de la seria ERC. Aceasta permite controlul intuitiv al tuturor funcțiilor, include revenirea automată în poziție centrală a volanului și este reglabilă pe înălțime (configuraţie standard).

Alimentarea de oportunitate este parte integrantă a conceptului Li-ion. Tocmai de aceea, facilitarea încărcării cu energie este esenţială. ERD 220i poate fi conectat cu uşurinţă la surse fixe de depozitare a energiei, cu funcţie de încărcare rapidă, astfel că în doar o oră bateria este alimentată aproape complet.

Datorită noilor sale variante de catarg, ERD 220i poate fi utilizat atât pentru stivuire, cât și pentru încărcare. La 3.760 mm, un nou catarg triplu oferă cea mai mare înălțime de ridicare a unui utilaj din acest segment.

Jungheinrich a anunţat pentru această vară şi lansarea unei versiuni noi de transpaletă electrică cu bară de tracțiune, ce va avea la bază platforma ERD 220i. ERE 225i va fi chiar mai compactă decât ERD 220i, fiind ideală pentru aplicaţii fără sarcini de stivuire. În versiunea compactă, echipamentul are doar 898 mm lungime, ceea ce corespunde unei economii de 270 mm comparativ cu modelul anterior. Eliminând catargul și compartimentul bateriei, operatorul ERE 225i se va afla mult mai aproape de furci și va avea o vedere mai clară asupra mărfurilor, ceea ce va permite o conducere intuitivă.