Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Tesla Inc recheamă în Statele Unite 947 de vehicule pentru că este posibil ca imaginea de la camerele retrovizoare să nu se afișeze imediat atunci când încep să dea cu spatele, a anunțat Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA).

Constructorul auto a declarat pentru NHTSA că rechemarea vizează unele vehicule Model S, Model X și Model 3 2018-2019 și Model 3 2017-2020 echipate cu calculatorul Autopilot 2.5 și care operează anumite versiuni de firmware. Vehiculele nu respectă un standard federal de siguranță privind vizibilitatea în spate. Tesla va efectua o actualizare de software over-the-air pentru a rezolva problema.

NHTSA a declarat că o imagine întârziată a camerei de luat vederi din spate reduce vederea în spate a șoferului și crește riscul unui accident. Aceasta este cea mai recentă dintr-o serie de rechemări în service pe care Tesla le-a efectuat în ultimele luni pentru probleme de software.

Pe 19 decembrie, Tesla a început să implementeze firmware pentru un număr limitat de vehicule, iar instrumentul său de monitorizare a flotei a “identificat în scurt timp o frecvență anormală a resetării computerului în rândul vehiculelor Model 3” cu această actualizare, potrivit anunțului de rechemare în service datat 18 martie, dar făcut public vineri.

Tesla a precizat că “în cursul săptămânii următoare, o investigație inginerească privind această condiție a identificat o eroare de software ca fiind o cauză potențială pentru o evaluare ulterioară”.

Începând cu 9 februarie, după discuții între Tesla și NHTSA pentru a examina plângerile consumatorilor care au susținut că afișajele de imagine din spate întârziate sau indisponibile, au fost efectuate mai mult de o duzină de teste.

Tesla a precizat că “în ciuda faptului că nu a găsit o neconformitate în testele pe care Tesla le-a efectuat, a fost luată o decizie de rechemare în service din abundență de precauție pentru a recunoaște prezența potențială a unei neconformități la vehiculele afectate”.