Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Expeditorii atrag atenția asupra întârzierilor mari pe transporturile de containere din China, ce pot afecta livrările de Black Friday și de Crăciun.

„Agenții economici naționali sau europeni care, de la producție și până la livrare, au o verigă care depinde de gigantul asiatic, știu deja că acolo vor avea întârzieri. În schimb, cei care nu au nici o legătură cu această țară vor livra în timp și la costuri mai reduse”, a explicat  Octavian Blăjan, CEO Euro Team Gb Spedition. Întârzierile pentru Black Friday la livrarea produselor care necesită transport rutier vor fi de cel puțin două-trei săptămâni. Acesta estimează că vom avea întârzieri mai mari decât cele care au fost anul trecut pentru că față de 2020, acum ne confruntăm și cu valul 4 al pandemiei.

Potrivit expertului în transporturi rutiere naționale și internaționale, dacă produsele pe care românii le vor comanda au în componența lor piese din China, atunci acestea riscă să ajungă de Paște 2022, nu la Crăciun anul acesta.

Spre exemplu, dacă vreți să vă achiziționați un ceas de pe unul din magazinele online din România, care are ca furnizori un producător de ceasuri european, iar acesta la rândul lui așteaptă ca una din componentele ceasului să îi vină din China, atunci produsul vostru ar putea să aibă întârzieri și de cinci-șase luni.

„Să spunem că ceasul respectiv este fabricat în Elveția, dar cureaua  sau cutia trebuie să îi vină din China, atunci, acest produs va înregistra întârzieri de câteva luni bune. Inclusiv cadourile sau mărfurile de Crăciun pe care vi le veți comanda din China au șanse foarte mari să nu vă fie livrate decât la câteva luni după Crăciun”, a mai afirmat oficialul Euro Team Gb Spedition. Pe cale maritimă, aceste întârzieri se duc la aproape jumătate de an, dacă au legătură cu China.

„Eu, personal, le recomand românilor,  dacă vor să ofere daruri de Crăciun, să le cumpere numai din locuri de unde știu că au fost produse local. Ca să fim siguri, poate că anul acesta, ar trebui să facem cadouri tradiționale”, a declarat Blăjan.