Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Eurocell, compania anglo-coreeană producătoare de baterii de ultimă generație, a confirmat că se află în discuții avansate pentru a construi prima sa Gigafactory europeană în Olanda, furnizând celule de baterii pentru ecosistemul de stocare a energiei și de mobilitate electronică de pe întregul continent.

Eurocell intenționează să construiască noua sa Gigafactory în 2 etape, ajungând la capacitate maximă încă din 2025. În prima fază va produce celule de baterii avansate la scară până la începutul anului 2023 pentru clienții europeni existenți. Cea de-a doua fază, potențial pe același amplasament, va fi capabilă să producă peste 40 de milioane de celule pe an până în 2025.

Reprezentând o investiție inițială de 800 de milioane de dolari, care va ajunge la 2 miliarde de dolari până în 2028, pentru a sprijini piața de stocare a energiei, aflată în creștere rapidă în Europa, Gigafactory va crea sute de locuri de muncă directe și indirecte, transferând competențe vitale de la experții coreeni în domeniul bateriilor, precum și stimulând economia în acest sector strategic, crucial pentru atingerea ambițiilor nete zero ale Țărilor de Jos și ale Europei.

Eurocell va produce tehnologii „pregătite pentru producție” în doar 12 luni, mult mai repede decât alte Gigafactories, folosind produsul său dovedit de baterii, care este verificat și validat pentru o producție la scară mai mare.

În politica sa privind clima, Olanda își subliniază ambiția de a conduce Europa în lupta împotriva încălzirii globale cu o strategie cuprinzătoare de reducere a emisiilor în toate industriile.

Cu planuri de expansiune rapidă în Europa, Eurocell este încurajată de angajamentul pozitiv pe care l-a avut atât cu guvernul olandez, cât și cu agenția de investiții și dezvoltare NOM pentru Olanda de Nord în ultimele câteva luni.

Bateriile Eurocell, dezvoltate în Coreea, au, de asemenea, un avantaj tehnic considerabil, având o durată de viață de peste 10 ori mai mare decât celulele litiu-ion convenționale, ceea ce le face mult mai durabile, fără probleme legate de „sfârșitul duratei de viață” și perfecte pentru aplicațiile ESS, având în vedere că sunt, de asemenea, 100% sigure. Eurocell EMEA este susținută de partenerii săi sud-coreeni cu zeci de ani de experiență în domeniul electrochimiei, al fabricării de baterii la scară largă și al construirii gigafabricilor. Aceasta are planuri ambițioase de expansiune, care au fost consolidate de numărul de oportunități competitive disponibile în Europa continentală identificate în timpul căutării pentru prima fază a proiectului său.