Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Goodyear, una dintre cele mai mari companii de anvelope din lume, anunță introducerea logo-ului Goodyear EV-Ready pentru toate anvelopele noi începând cu 2024. Noua etichetă reflectă adaptarea la nevoile în creștere ale mobilității electrice și evidențiază tehnologiile specifice pentru vehiculele electrice și hibride plug-in.

De asemenea, îi ajută pe dealeri să își eficientizeze procesele de vânzare și să-și reducă complexitatea inventarului, deoarece va fi prezentă și în PriCat și în sistemul Goodyear MyWay pentru a facilita identificarea clienților.

S&P Global preconizează că 97% din producția de vehicule noi din Europa va fi cel puțin parțial electrificată până în 2029, iar 61% dintre acestea vor fi complet electrice.

În decurs de un deceniu, această tendință ar reprezenta o creștere a lansărilor de noi autovehicule rutiere în Europa, care vor fi probabil vehicule electrice (EV), astfel încât, în mod natural, Goodyear va fi în prima linie a acestor evoluții.

Pentru a se asigura că șoferii de vehicule electrice au parte de performanțe optime, zgomot redus și durată de viață prelungită a anvelopelor, Goodyear a dezvoltat un set de tehnologii pentru a completa vehiculele electrice, precum și vehiculele cu alte sisteme de propulsie.

Printre aceste inovații se numără tehnologia SoundComfort, care asigură reducerea zgomotului interior creat de interacțiunea dintre anvelope și șosea în cazul EV-urilor silențioase. Această tehnologie are potențialul de a reduce zgomotul interior cu până la 50%, ceea ce este esențial pentru a asigura o călătorie liniștită și confortabilă într-un vehicul electric.

În plus, greutatea suplimentară și cuplul sporit al vehiculelor electrice înseamnă că uzura anvelopelor EV poate fi mult mai substanțială în comparație cu cea a vehiculelor tradiționale cu combustie. Tehnologia Mileage Plus de la Goodyear oferă șoferilor posibilitatea de a maximiza durata de viață a anvelopelor și de a călători mai departe cu fiecare set.

De asemenea, tehnologiile Goodyear cu rezistență redusă la rulare contribuie la reducerea consumului de energie și la extinderea autonomiei de rulare, care poate fi obținută prin optimizarea structurii anvelopei, în combinație cu dezvoltarea de compuși inovatori și reglarea aerodinamică a designului pereților laterali.

Mulți producători de automobile de top au ales Goodyear ca anvelope de echipare originală pentru lansările lor recente de vehicule electrice și PHEV, ceea ce înseamnă că Goodyear este acum furnizor de echipamente originale pentru aproximativ 50% din vehiculele electrice europene. Acest lucru demonstrează încrederea pe care acești producători de top o au în produsele și tehnologiile Goodyear.

Pe lângă logo-ul EV pentru anvelopele de schimb, Goodyear prezintă și alte două etichete pentru dotările sale de echipamente originale (OE) concepute pentru vehiculele electrice și vehiculele electrice hibride plug-in. Noile etichete, cunoscute sub numele de Goodyear Electric Drive Technology (EDT) și Electric Drive Ready (EDR), vor evidenția în mod proeminent anvelopele OE EV și PHEV. Aceste etichete semnifică încorporarea unei game personalizate de tehnologii pentru a răspunde nevoilor specifice ale unui anumit vehicul, cum ar fi combinația capacității de încărcare, performanțele specifice de manevrabilitate și zgomot, precum și alte criterii.

„Goodyear are o istorie bogată în ceea ce privește calitatea și performanța în tehnologia anvelopelor. Pe măsură ce vehiculele EV și PHEV pun un accent mai mare pe atributele de motorizare, cum ar fi reducerea zgomotului, confortul, durabilitatea și rezistența la rulare, suntem mândri că putem oferi anvelope pregătite pentru EV în întreaga noastră gamă, asigurându-ne că toți șoferii pot profita de roadele deceniilor de cercetare și dezvoltare Goodyear în domeniul tehnologiei anvelopelor. Așteptăm cu nerăbdare să vedem noul nostru logo Goodyear EV-Ready pe toate anvelopele noi de la începutul anului 2024.”,

a declarat Laurent Colantonio, Senior Director Technology Consumer Tires EMEA Goodyear.

ABB E-mobility, liderul de tehnologie în domeniul electrificării și automatizării, a livrat încărcătorul cu numărul „un milion” pentru vehicule electrice (EV) la nivel global în cadrul portofoliului său de a asigura un viitor fără emisii prin furnizarea de soluții inteligente și fiabile de încărcare în curent continuu (AC) și alternativ (DC).

ABB E-mobility, prezent în peste 85 de pieţe, a dublat capacitatea de producție a companiei în ultimii doi ani după lansarea noii fabrici în 2022 cu o suprafaţă de 16.000 mp în valoare de 30 milioane de dolari – în Valdarno, Italia. Unitatea de producție de ultimă generație a stabilit un nou reper pentru sector și continuă creșterea excepțională de care s-a bucurat în ultimii ani, producând un încărcător rapid în curent continuu (DC) la fiecare 20 de minute, datorită celor șapte linii de producție.

Mai mult, ABB E-mobility și-a continuat expansiunea si la nivel global. Încă de la începutul anului, compania a anunțat începerea producției la noua sa unitate de producție din Statele Unite, unde va produce până la 10.000 de încărcătoare anual pentru încărcare publică, autobuze școlare și flote. De asemenea, anul trecut s-a remarcat prin înregistrarea unei creșteri semnificative a cotei ABB E-mobility în cadrul principalului furnizor chinez de încărcare, Chargedot.

„Începând de la producția primului încărcător de 50 kW din UE în anul 2010 până la lansarea Terra 360, care este capabil să livreze o autonomie de 100 km în mai puțin de trei minute, ABB E-mobility s-a concentrat în mod susținut pe dezvoltarea inovațiilor necesare pentru a crea un viitor fără emisii. În timp ce investiția noastră susținută în cercetare și dezvoltare demonstrează angajamentul nostru continuu pentru îmbunătățirea domeniului mobilității electrice, livrarea la nivel global a acestor soluții  la scară mare este esențială pentru realizarea obiectivelor noastre. Aș dori să le mulțumesc clienților noștri la nivel global pentru continua lor colaborare care a dus la atingerea acestui moment de referință când a fost livrat încărcătorul cu numărul „un milion”. Aștept cu nerăbdare milioanele de încărcătoare care vor urma și o lume mai curată și mai verde la care acestea vor ajuta să fie creată.”,

a precizat Frank Mühlon, CEO-ul ABB E-mobility.

ABB oferă clienților săi din România o gamă largă de soluții de încărcare EV, începând de la încărcătoare de 3,7 kW, până la încărcătoare rapide de 600 kW, atât pentru automobilele electrice, cât și pentru încărcarea rapidă a autobuzelor și camioanelor electrice.