Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ewald Raben, CEO-ul Grupului Raben, este pentru al doilea an unul dintre patronii proiectului non-profit organizat de Round Table and Ladies’ Circle din Germania. Convoiul de pachete de Craciun a pornit pe 1 decembrie din Hanau catre Europa de Est pentru a aduce bucurie copiilor aflati in dificultate. Ca si in anul precedent, grupul Raben a pus la dispozitia programului depozitul central, pentru mai mult de 156.000 de pachete si 250 de ajutoare.
 

Convoiul de pachete de Craciun a mers in Bulgaria, Moldova si Romania in perioada 1-8 decembrie. Initiativa, lansata in 2001, ofera cadouri de Craciun copiilor nevoiasi din orfelinate si spitale, centre pentru persoanele cu handicap, gradinite si scoli din cele mai sarace si indepartate regiuni rurale din Europa de Est. Este al saptelea an in care Grupul Raben este implicat in aceasta campanie, in 2018 compania fiind prezenta cu propriul camion.
Pachetele provin de la copiii din scolile primare si gradinitele din Germania, care, pornind de la motto-ul "Copiii ii ajuta pe copii", au donat propriile jucarii, dulciuri si materiale scolare. Aceste surprize de Craciun sunt colectate mai intai la nivel central si apoi aduse in Europa de Est de voluntari, cu sprijinul a numerosi donatori.
„Angajamentul aratat de copiii si voluntarii care participa la convoi este impresionant. Datorita ajutorului lor, convoiul va aduce in acest an cadoul cu numarul un milion in Europa de Est. Grupul Raben face parte din aceasta poveste de succes, aflandu-se la a 18-a participare in acest proiect de Craciun. De asemenea, consideram ca aceasta este responsabilitatea noastra sociala, care este profund inradacinata in valorile noastre corporative”, a declarat Ewald Raben, CEO-ul Raben Group. Acesta este patronul convoiului impreuna cu vicepresedintele CDU, Hermann Gröhe, si cantaretul Peter Maffay.
Multi dintre angajatii Grupului Raben s-au oferit voluntari pentru a participa la convoiul de pachete de Craciun. Acestia au adus colete, au ajutat la impachetarea lor in cutii sau au mers cu convoiul pentru a distribui cadourile. Printre acestia se numara si Marco Raben, fratele lui Ewald Raben si directorul executiv al Raben Trucking & Rental GmbH, care a calatorit in Romania la bordul camionul Raben Group.