Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Incepand cu 20 noiembrie a.c., conducatorii auto de transport marfa si pasageri vor putea sustine un singur examen pentru obtinerea certificatului de formare profesionala continua (CPC), compus din 70 de intrebari. In cazul examenului pentru obtinerea CPC doar pentru o singura categorie – marfa sau persoane – acesta se va da in acelasi sistem si va include 30 de intrebari.

Testul, bazat pe un sistem computerizat, consta din intrebari la care trebuie sa se raspunda cu V (adevarat) sau F (fals) intr-un timp maxim de 90 minute in cazul variantei complete, cu 70 de intrebari, respectiv in maximum 40 de minute pentru testul cu 30 de intrebari. Candidatul care face mai mult de 7 greseli, respectiv 3 la calificarea unica, este respins.
Daca candidatul este deja in posesia certificatului CPC pentru una dintre categorii – transport de marfa sau de pasageri – atunci trebuie sa raspunda doar la 40 de intrebari, care sunt comune celor doua sectoare de activitate, in maximum 50 de minute si cu cel mult patru erori.
Conducatorul care trece cu succes testul obtine un duplicat al permisului de conducere care contine codul Uniunii 95, cel care certifica realizarea formarii profesionale, impreuna cu indicarea datei de expirare a acestei certificari.