Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

După ultima actualizare a listei ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, respectiv a celor aflate în zona „roşie”, şoferii profesionişti au probleme la revenirea în România, fiind nevoiţi să intre în carantină (dacă sosesc din Olanda, Spania sau Portugalia). Este vorba însă doar de şoferii care nu sunt vaccinaţi împotriva Covid-19 şi care nu pot face nici dovada unui test PCR negativ prelevat recent.

Din surse neoficiale, se pare că autorităţile nu mai sunt dispuse să facă excepţii pentru şoferi, aşa cum s-a întâmplat  pe parcursul anului trecut, când încă nu exista un vaccin disponibil şi în toată Europa s-au stabilit culoare „verzi” pentru transportul de marfă şi excepţii pentru conducătorii auto profesionişti. Practic, fără contraindicaţii medicale speciale, toate persoanele ar trebui să se vaccineze împotriva Covid, pentru a stopa pandemia.

Tot mai multe state europene se pare că îmbrăţişează această opinie – ultimul anunţ oficial în acest sens a fost făcut de Slovenia – şi nici de la Bruxelles nu a mai apărut un punct de vedere ferm care să susţină exceptarea şoferilor nevaccinaţi de la obligativitatea carantinării, dacă sosesc din ţări aflate pe lista „roşie”. Astfel, pentru a-şi putea desfăşura profesia nestingheriţi, şoferii de transport internaţional se pare că trebuie să se vaccineze.