Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Angajatorii romani vor putea sa angajeze muncitori straini pe care sa ii plateasca incepand cu nivelul salariului minim brut pe tara, in loc de mediu, asa cum se stipula pana acum, potrivit unei noi legi adoptate recent de Parlament. Legea se aplica din 9 noiembrie.
 

Pentru reducerea deficitului de forta de munca, autoritatile au luat recent mai multe masuri. Una dintre ele vizeaza strainii extracomunitari, care pana acum erau platiti minim cu 2.500 de lei net, atat cat este salariul mediu in Romania, acest lucru fiind descurajant pentru angajator. Acum, un lucrator din afara UE va putea fi platit cu 1.162 lei net. Actul normativ se numeste Legea 247 pentru modificarea si completarea unor acte normative privind regimul strainilor in Romania, si a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei din data de 7 noiembrie.
Pe langa reducerea nivelului salariale, noile modificari legislative privind incadrarea in munca a cetatenilor straini pe teritoriul Romaniei vizeaza, in principal, relaxarea conditiilor in ceea ce priveste eliberarea avizului de angajare in munca a strainilor, pentru tipurile de lucrator permanent, stagiar si transfrontalier, prin simplificarea procedurilor de selectie parcurse de catre angajatori.