Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Potrivit unui studiu realizat de International Data Corporation (IDC), 72% dintre companiile de constructii din intreaga lume considera transformarea digitala o prioritate pentru a determina schimbarile necesare in ceea ce priveste procesul de colaborare, modelul de afaceri si ecosistemul.
Studiul IDC, care si-a propus evaluarea maturitatii si provocarilor transformarii digitale din sectorul constructiilor, a fost realizat cu 835 de profesionisti in constructii de la mari companii cu sediul in Europa, Statele Unite si Asia Pacific.
Potrivit acestuia, 58% din respondenti au convenit ca afacerea lor se afla in primele etape ale calatoriei lor digitale, 28% dintre companii sunt la jumatatea drumului, iar 13% se afla in cele mai avansate etape. Astfel, daca Japonia, Germania si Statele Unite sunt cele mai avansate tari in acest domeniu, Brazilia este tara cel mai putin dezvoltata. Potrivit studiului, in prezent exista cinci „blocaje digitale” care ar impiedica companiile sa ajunga la stadiul avansat al transformarii lor digitale. In primul rand, pentru 46% din intreprinderi, cea mai mare provocare este crearea unei harti strategice unice, la nivelul intregii intreprinderi, care sa contribuie la prioritizarea cazurilor de utilizare si a investitiilor in tehnologie. Apoi, 42% considera ca realizarea unui model tehnologic declinabil este, de asemenea, un obstacol, in timp ce pentru 37% dintre companii dificultatea consta mai degraba in implementarea indicatorilor KPI. In cele din urma, capacitatea de a valorifica expertiza tehnologica si integrarea celor mai bune procese digitale in organizatie constituie alte doua „blocaje” pentru 36%, respectiv 29% din companii.
"Desi multe firme globale s-au angajat in transformarea lor digitala, introducand inovatii in abordarea lor, sectorul constructiilor nu a beneficiat inca pe deplin de beneficiile digitalizarii, din cauza numeroaselor provocari cu care se confrunta", considera Daniel-Zoe Jimenez, responsabil cu transformarea digitala in cadrul IDC.