Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volumul schimburilor comerciale dintre Germania și România s-a redresat semnificativ în prima jumătate a acestui an comparativ cu aceeași perioadă din 2020, potrivit celor mai recente date comunicate de Biroul Federal de Statistică (Destatis), se arată într-un comunicat AHK România.

Astfel, exporturile către România s-au ridicat la 9 miliarde de euro în intervalul ianuarie-iunie 2021, în creștere cu peste 24% față de aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce importurile au crescut la 7,4 miliarde de euro (+17,2%). Cu un volum al schimburilor comerciale de

16,4 miliarde de euro (+20,5%) în primele șase luni ale anului, România ocupă locul 20 în topul partenerilor comerciali ai Germaniei în perioada menționată.

„Acesta este un semn clar de redresare, având în vedere că cifrele semestriale au atins nivelul de dinaintea crizei. Dacă ne uităm la dinamica comerțului bilateral și la atmosfera pozitivă privind afacerile din cadrul companiilor germane din România, ne așteptăm ca până la sfârșitul anului cifrele să crească chiar peste nivelul celor din 2019 (circa 32 de miliarde de euro)”, a declarat Sebastian Metz, Director general și membru în Consiliul Director al AHK România.

AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România.