Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Van Hool a încheiat un contract cu Nobina, cea mai mare companie de transport persoane din Scandinavia, pentru livrarea a 21 de autobuze electrice articulate tip tramvai, de 24 m, model Exqui.City. Vehiculele vor intra în funcțiune la mijlocul lui 2022 în Malmö (Suedia), pentru transportul public de pasageri. Încărcarea bateriilor se va face la depoul Nobina din Malmö.

Exqui.City combină flexibilitatea unui autobuz cu eficiența unui tramvai. Vehiculele au un design futurist distinct și un nivel ridicat de confort, cu aer condiționat şi nivel redus de zgomot; oferă accesibilitate optimă, graţie înălțimii joase de îmbarcare, iar accesul la bord este facil, graţie celor patru uși duble. Acest tip de vehicul este construit pe o platformă multi-putere, cu emisii zero, care poate fi alimentată cu energie electrică din baterii, cablu (variantă troleibuz) sau hidrogen.

Exqui.City, disponibil în versiuni de 18 și 24 m, este în operare în prezent în 17 oraşe europene plus în Martinica, flota totală depăşind 300 de unităţi.