Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Aquila, unul din liderii pieței de distribuție de bunuri de larg consum, investește peste 220.000 de euro în extinderea centralei fotovoltaice lansate în acest an și în realizarea unei noi centrale în Ploiești cu o capacitate totală combinată de 230 Kw.

Astfel, compania își eficientizează fluxurile energetice punând accent pe sustenabilitate în multiple arii de activitate, precum și pe una dintre prioritățile-cheie, sustenabilitatea energetică, potrivit unui comunicat de presă.

Centralele fotovoltaice din Ploiești vor reduce nivelul emisiilor de CO2 aferente energiei electrice cu peste 113 tone pe an. Pentru centrala fotovoltaică recent extinsă se estimează o reducere de 60%, iar pentru a doua investiție de la sediul social Aquila economii de circa 27% din cantitatea de energie electrică achiziționată pentru locul respectiv de consum.

În prezent, Aquila confirmă angajamentul companiei de reducere a impactului asupra mediului, în așa fel încât mai mult de jumătate din energia electrică consumată are proveniență din surse regenerabile.

Investiția este repartizată în acest mod:

• Peste 202.000 Euro investiți în ridicarea centralei fotovoltaice inaugurată anul acesta cu o capacitate de 100 Kw și în extinderea sa, recent pusă în funcțiune, cu o capacitate adițională de încă 100 Kw. Întreaga investiție se va amortiza în trei ani;

• Aproximativ 20.000 Euro investiți în ridicarea unei noi centrale, cu o capacitate de 30 Kw, ce deservește sediul social al Aquila, urmând ca investiția să se amortizeze în 3,5 ani.

„Pentru un plus de eficiență, previzibilitate și control, am ales să investim accelerat în aria centralelor fotovoltaice. Ne susținem, astfel, un nivel previzibil de cost, ne putem menține angajamentele de calitate și performanță și, în același timp, ne reducem amprenta asupra mediului, prin diminuarea consistentă a emisiilor”,

a declarat Răzvan Bagherea, Director Organizare și Resurse Umane, Aquila.