Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cotidianul Business Insider relatează că Amazon va relansa programul de livrare de colete cu drone, potrivit unor documente interne. Potrivit publicației, gigantul din domeniul comerțului electronic și al logisticii recrutează 1.300 de persoane pentru a efectua teste de livrare, primind expedierile Prime Air prin intermediul unor avioane care se conduc singure. Scopul este de a verifica livrarea în termen de o oră de la comandă.

Se așteaptă ca testele să înceapă în septembrie 2022 pe platformele din Lockeford, California, și College Station, Texas, după obținerea aprobării din partea Administrației Federale a Aviației. Amazon intenționează să efectueze 12.000 de zboruri până la sfârșitul anului, dintre care 5.000 pentru livrări efective și 7.000 pentru teste de durabilitate și fiabilitate.

Au trecut 10 ani de când Amazon a anunțat posibilitatea livrărilor cu avioane autonome, urmat de alte companii de logistică, dar până acum au existat puține zboruri experimentale. Potrivit Business Insider, Amazon ar dori să activeze 145 de stații de lansare a dronelor, care, cu 250 de dispozitive, ar putea livra 500 de milioane de colete pe an. În afară de birocrație, acest program trebuie să abordeze și problema securității.

Business Insider susține, de asemenea, că dronele Amazon au suferit cel puțin 8 accidente într-un an, dintre care unul ar fi provocat un incendiu în dispozitiv și în zona în care s-a prăbușit. Potrivit uneia dintre reconstituirile ziarului, motorul unei drone MK27, care cântărește 40 kg, s-a oprit în zbor la o altitudine de 50 m, iar bateria sa a luat foc în timpul prăbușirii, arzând mai multe hectare de teren agricol.

Se pare că acest incident a fost înregistrat de FAA. După aceste dezvăluiri, Amazon a declarat că în cadrul testelor dronele zboară în zone nepopulate și sunt efectuate cu cea mai mare atenție, adăugând că niciun angajat sau cetățean nu a fost în pericol, iar echipa a respectat toate procedurile de siguranță și regulile de raportare.

UPS Flight Forward Inc. a solicitat Administratiei Federale a Aviatiei din SUA (FAA) certificarea Part 135, pentru a opera zboruri comerciale cu drone in reteaua UPS®. Noua companie ar putea primi certificarea chiar din acest an, ceea ce va consolida pozitia UPS intre primele companii certificate din SUA ce deruleaza operatiuni comerciale cu drone. Aceasta certificare reglementeaza derularea de zboruri care depasesc raza vizuala a unui operator si a zborurilor de zi sau noapte. Astfel de zboruri sunt restrictionate in Statele Unite si primesc aprobare doar in situatii speciale. „UPS utilizeaza tehnologia pentru a transforma modul in care ne desfasuram activitatea”, a spus Scott Price, Chief transformation and strategy officer in cadrul UPS. „Infiintarea de catre UPS a unei companii care ofera sevicii de livrare prin intermediul dronelor si solicitarea certificarii pentru demararea de astfel de operatiuni cu caracter regulat reprezinta un moment istoric atat pentru UPS, cat si pentru industria serviciilor cu drone si de logistica, in general.”

Spre deosebire de certificarile FAA limitate pentru zborurile cu drone acordate altor companii, UPS Flight Forward va opera sub certificarea integrala Part 135 a FAA, care reglementeaza din punct de vedere legal o companie ca operator de transport si operator aerian certificat.
In prezent, UPS opereaza servicii specifice de livrare a probelor medicale cu drone in conformitate cu reglementarile Part 107 ale FAA. In martie, UPS a lansat primul serviciu de livrare cu drone sub supervizarea FAA pentru zboruri comerciale de rutina care implica transportul de produse medicale in cadrul spitalului si campusului WakeMed din Raleigh, Carolina de Nord, SUA. Prin intermediul acestui program, compania livreaza probe medicale cu ajutorul unor drone fara pilot, suplimentand astfel serviciile de livrare la sol. UPS intentioneaza sa extinda serviciul de livrare cu drone si in cadrul altor spitale si unitati medicale.