Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Producătorul suedez va investi un miliard de coroane suedeze într-o fabrică de asamblare a bateriilor în Södertälje (Suedia), lângă centrul de asamblare a șasiurilor Scania. Aceasta va avea inițial 18.000 mp, iar construcția va începe în primăvara anului viitor – în același timp cu realizarea unui nou laborator de testare a bateriilor. Noul centru va fi operațional până în 2023 și aici se vor asambla module de baterii și pachete din celule ce vor fi livrate la fabrica de baterii Northvolt din Skellefteå (Suedia). Iar pachetele asamblate formează sisteme de baterii adaptate pentru producția modulară Scania.

Noua fabrică va avea 200 de angajați, cei mai mulți recrutați din cadrul companiei, care vor fi instruiți în materie de siguranță și protecție electrică pentru momentele în care vor manipula elementele manuale ale ansamblului modulului bateriei, cum ar fi montarea cablurilor. Centrul va fi foarte automatizat, de la materiile prime primite pe toată durata producției și până la livrare.

Pachetele de baterii vor fi adaptate pentru diferite aplicații și livrate către fabrica de asamblare a șasiului, care este reorganizată pentru asamblarea paralelă a vehiculelor cu motor electric și a celor cu combustie.

„Această investiție este o manifestare clară a hotărârii noastre de a deveni lider în electrificarea vehiculelor grele și este necesară pentru a ne îndeplini angajamentul față de obiectivele climatice, fiind o condiție prealabilă pentru producția la scară largă de vehicule electrice. În plus, fabrica poziționează Scania ca parte a lanțului valoric al producției de baterii”, așa cum explică Ruthger de Vries, Head of Production & Logistics Scania.

În plus, această investiție va consolida poziția Suediei ca centru de inovație de ultimă generație în electrificarea vehiculelor grele.

Reamintim că Scania a început în 2015 producția de serie de autobuze hibride și în 2019 producția primei sale game de autobuze complet electrice, urmate recent de introducerea camionului hibrid plug-in Scania și a camionului complet electric, a cărui producție de serie începe în 2021.