Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Grupul energetic Shell vede producția de gaz natural lichefiat neutru din punct de vedere climatic pentru camioane ca o piață în creștere. În prezența prim-ministrului Hendrik Wüst (CDU) din Renania de Nord-Westfalia, compania a început construcția unei noi fabrici de lichefiere pentru așa-numitul bio-LNG la rafinăria sa din Köln. Este cea mai mare unitate de producție de acest fel din Germania până în prezent. Materia primă, mai ales biometanul, ar trebui să provină din agricultură.

Aproximativ 100.000 de tone de bio-LNG urmează să fie produse anual. Potrivit Shell, aceasta poate acoperi nevoile a 4.000 până la 5.000 de camioane pentru distanțe lungi și ar putea economisi până la un milion de tone de CO2 anual. Punerea în funcțiune a noii centrale este programată pentru a doua jumătate a anului 2023. 

Shell estimează că peste 4.000 de camioane cu LNG sunt în prezent înregistrate în Germania. Dintre cele 100 până la 120 de stații de alimentare cu LNG, sunt în prezent în funcțiune 26. Compania intenționează să puna bazele pentru încă cel puțin 10 în acest an.