Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

STIHL va construi o unitate de producție la Oradea pe o suprafață de teren de circa 147.000 mp în Parcul Industrial Euobusiness I. Investiția are o valoare de 125 milioane de euro și se va realiza etapizat, informează Agenției de Dezvoltare Locală Oradea SA.

„Contractul privind investiția s-a semnat azi, 28.06.2022, de către reprezentanții Primăriei Municipiului Oradea, reprezentanții Societății ADLO SA., respectiv reprezentanții Societății Andreas STIHL Power Tools SRL„, arată sursa citată. Compania preconizează începerea producției în Oradea la jumătatea anului 2024, urmând a genera pentru început un număr de 150 de locuri de muncă. Această investiție se va realiza etapizat și a rezultat în urma unor negocieri directe, reprezentând cea mai importantă investiție de la înființarea Agenției de Dezvoltare Locală Oradea SA. până în prezent. „Conceptul de business promovat, facilitățile oferite investitorilor dar și buna colaborare dintre mediul public și cel privat au avut un rol esențial în evoluția și dezvoltarea economică a municipiului Oradea. ADLO s-a dovedit a fi un model de succes, respectiv un catalizator al dezvoltării economice al județului Bihor, atingând un total de investiții atrase până în prezent de 0,55 miliarde Euro” a declarat primarul municipiului Oradea Florin Birta.

Unitatea de producție va fi construită în Parcul Industrial Euobusiness I, din str. Borșului, pe o suprafață de teren de aproximativ 147.000 mp. Reprezentanții companiei STIHL au ales Oradea datorită poziționării geografice. Martin Schwarz, membru executiv STIHL pe producție și achiziții a declarat: „STIHL realizează o mare parte din vânzările sale de baterii în regiunea europeană. Orașul Oradea ne-a convins nu doar prin conectarea optimă la piețele care sunt importante pentru noi, ci și prin infrastructura dezvoltată corect și condițiile economice bune.”

Această investiție reprezintă incă o dovadă a deschiderii si efortului depus de municipalitate in dezvoltarea infrastructurii orașului și a facilităților oferite, acesta fiind un factor decisiv pentru investitori, atât in ceea ce privește serviciile oferite precum și datorită proiectelor dezvoltate de către ADLO din ultimii ani. „Suntem recunoscători pentru buna colaborare și dorim să mulțumim pe această cale Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADR N-V) pentru recomandarea parcurilor industriale din Oradea investitorilor străini” – Alina Silaghi director general ADLO S.A.