Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Grupul Kion isi extinde activitatea in China si a inceput lucrarile la constructia unei noi fabrici in Jinan, in provincia Shandong, pentru producerea de stivuitoare cu contragreutate Linde Material Handling si Baoli. Proiectul va permite furnizorului global de echipamente logistice sa-si extinda portofoliul de stivuitoare pe una dintre cele mai importante piete de manipulare a materialelor din lume, la un cost de aproximativ 100 milioane de euro (119 milioane de dolari).

Grupul KION intentioneaza sa creeze peste 800 de locuri de munca pana in
2025 cu noua fabrica din estul Chinei.

„China s-a redresat rapid dupa criza coronavirusului si, ca una dintre pietele cu cea mai rapida crestere la nivel mondial, joaca un rol-cheie in strategia grupului”, a declarat Gordon Riske, director executiv Kion.
El a mentionat ca, in conformitate cu statisticile mondiale de stivuitoare (WITS), economia chineza reprezinta aproximativ 30% din piata mondiala a echipamentelor industriale, iar estimarile Kion sunt ca aceasta cota va creste.

Grupul isi propune sa-si extinda in mod semnificativ portofoliul prin cresterea capacitatii de productie, valorificand tendinta catre electrificare a stivuitoarelor in China. De altfel, Kion a infiintat o noua companie in acest scop, unde detine o participatiune de 95%, iar Weichai Power, partenerul sau, 5%.

Noua fabrica, care va acoperi aproape 223.000 m2, va fi functionala din 2022. Alaturi de aceasta vor mai fi construite un centru inovator de cercetare si dezvoltare, un centru de instruire si birouri administrative.
Kion angajeaza in prezent in China peste 4.000 de persoane.