Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Symmetrica a finalizat investiții de 3,5 milioane de euro într-o nouă unitate de producție, în Solca – Suceava, și în extinderea cu o nouă linie de fabricație în facilitatea din Prejmer – Brașov.

Liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător autohton își continuă planul de extindere prin inaugurarea de noi facilități de producție dedicate elementelor pentru sisteme de canalizare. „Încă din 2020 am dat startul unui amplu plan de extindere a capacităților noastre de producție pentru elemente dedicate sistemelor de canalizare și am alocat un buget total de investiții, în acest sens, de cca. 9 milioane de euro. Până la finalul anului trecut, am pus deja în funcțiune prima linie în cadrul fabricii din Vrancea (Doaga), pentru ca la începutul acestui an să inaugurăm locațiile din Solca și Prejmer“, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv Symmetrica. Amplasată pe un teren de 2 hectare, unitatea are în acest moment 12 angajați și a atras o investiție de 2 milioane de euro. Odată cu această inaugurare, Symmetrica ajunge la 8 unități de producție pe plan local.

Pe de altă parte, compania a alocat un buget de cca. 1,5 milioane de euro și pentru extinderea fabricii din Prejmer, Brașov, cu o hală de producție dedicată elementelor pentru sistemele de canalizare. „Nevoia de branșare a populației la sistemul de canalizare, în contextul în care datele INSSE* arată că doar 55,8% din populația României are locuințele conectate la un astfel de sistem, arată o nevoie ridicată pentru produse dedicate. Tocmai din acest motiv, ne-am concentrat eforturile pe extinderea business-ului nostru și în această direcție, urmând ca în următoarele luni să punem în funcțiune linii de producție pentru elemente de canalizare în fabricile noastre din Arad (Zimandu Nou) și Bistrița-Năsăud (Cociu)“, a subliniat Sebastian Bobu.

Un sistem complet de canalizare cuprinde conducte de transport ape uzate/pluviale, cămine de racord, cămine de vizitare, supraveghere și întreținere. Din toate aceste elemente, compania produce întregul sistem de tuburi și elemente pentru cămine – elemente de bază, inele pentru cămine, inele aducere la cotă, tuburi beton, reducții tronconice și plăci din beton pentru acoperire.

În acest moment, cu trei facilități de producție dedicate acestor produse, Symmetrica a ajuns la o capacitate de producție totală de 120.000 de elemente anual. Dintre acestea, cea mai mare parte merg către lucrările publice de infrastructură a apelor potabile și uzate, însă și în proiecte publice sau private precum realizarea de decantoare, fântâni, cămine apometru, etc.