Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

TAROM a cumparat cinci aeronave Boeing 737-MAX 8, care vor fi construite pe comanda. Contractul de achizitie a fost semnat luna trecuta la Londra, de catre directorul general TAROM, Wolff Werner-Wilhelm, in cadrul Targului aviatic Farnborough International Airshow, la care a participat si ministrul Transporturilor, Lucian Sova.
Boeing 737 MAX 8 este dotat cu motoare de tehnologie avansata si este imbunatatit pentru a oferi mai mare eficienta si fiabilitate. Aeronavele vor fi livrate pana in 2023, dar intre timp va continua innoirea flotei TAROM.
Comanda face parte dintr-un contract mai amplu care prevede si inceperea procedurilor pentru ca Directia Tehnica a TAROM sa devina partener oficial Boeing, precum si achizitia in leasing operational a celor doua aeronave 737-800 Next Generation, aflate deja in flota TAROM.
 

„Reinnoirea flotei TAROM si parteneriatul cu Boeing fac parte dintr-o strategie pe termen lung a Companiei Nationale de Transporturi Aeriene. Cele cinci noi aparate de zbor ne promoveaza in randul jucatorilor importanti de pe piata transporturilor aeriene. Este un contract pe care il consider un pas decisiv din partea TAROM in directia corecta”, a declarat Lucian Sova.