Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mercedes-Benz AG este primul producător auto care a luat o participație la capitalul propriu al start-up-ului suedez H2 Green Steel (H2GS) ca o modalitate de a introduce oțelul fără CO2 în producția de serie. Împreună cu furnizorii săi de oțel, compania își reorganizează lanțul de aprovizionare pentru a se concentra mai degrabă pe prevenirea și reducerea emisiilor de CO2 decât pe compensare. Parteneriatul cu HSGS este un alt pas către neutralitatea CO2, pe care Mercedes-Benz îl urmărește ca parte a Ambition 2039, obiectivul său de a realiza o flotă de vehicule complet conectată și neutră din punct de vedere al emisiilor de Carbon în 2039 – cu 11 ani mai devreme decât prevede legislația UE.

“Cu o participație la H2 Green Steel, Mercedes-Benz trimite un semnal important pentru a accelera schimbările din industria siderurgică și pentru a crește disponibilitatea oțelului fără carbon. Ca prim pas, investim o sumă cu şase cifre. Ca partener preferat al start-up-ului, vom lansa oțel verde în diferite modele de vehicule încă din 2025″, spune Markus Schäfer, membru al Consiliului de administrație al Daimler AG și Mercedes-Benz AG; responsabil pentru Daimler Group Research și Mercedes-Benz Cars COO.

Un autoturism Mercedes-Benz foloseste, de exemplu, in procesul de fabricatie aproximativ 50% oțel, care reprezintă aproximativ 30% din emisiile de CO2 în producție. Cu acest parteneriat, Mercedes-Benz abordează în mod activ și consecvent una dintre cele mai mari provocări din industria auto pe drumul către neutralitatea CO2.

Prin utilizarea unui nou proces de fabricație inovator, producția de oțel la nivelul furnizorului este fără CO2. În schimb, oțelul produs folosind un cuptor clasic emite în medie mai mult de 2 t de CO2 pe tona de oţel. În noul proces, furnizorul folosește hidrogen și electricitate din surse 100% regenerabile în loc să folosească cărbune cocsificabil în producția de oțel. Hidrogenul servește drept gaz de reducere, care eliberează și leagă oxigenul din minereul de fier. Spre deosebire de utilizarea cărbunelui cocsificat, acesta nu produce CO2, ci apă. Furnizorul folosește electricitate din surse 100% regenerabile pentru cerințele de energie generate în procesul de fabricație.

Începând cu 1 mai 2021, Christian Levin – în prezent membru al Comitetului executiv al TRATON SE și director operațional al TRATON GROUP – a fost desemnat noul CEO și președinte al Scania de către Consiliul de administrație al Scania. Christian Levin, care lucrează de peste 20 de ani la Scania, rămâne şi membru al Comitetului executiv al TRATON SE.

Levin îi succede lui Henrik Henriksson, care părăsește Scania după 23 de ani și mai mult de 5 ani ca CEO, să se alăture H2 Green Steel, o nouă companie care își propune să producă oțel fără consum de combustibili fosili până în 2024. Henriksson va rămâne la Scania până ân mai, când Levin preia funcția de CEO.

„Ne pare rău că Henrik Henriksson părăsește Scania și familia TRATON, dar suntem, de asemenea, mândri că va conduce mai departe o nouă provocare atât de grozavă, o potrivire perfectă pentru expertiza sa unică în calitate de lider în sustenabilitate. Industria noastră va beneficia, de asemenea, de foarte mult de oțel fără consum de combustibili fosili, iar TRATON va urmări această afacere cu interes. Din fericire, nu am putea cere un succesor mai potrivit decât Christian Levin. Experiența și cunoștințele sale atât despre industrie, cât și despre Scania se potrivesc perfect și vor proteja angajamentul Scania față de sustenabilitate și vor stimula etapa noastră de transformare”, spune Matthias Gründler, CEO TRATON SE și președinte al Consiliului de administrație al Scania.

Christian Levin s-a alăturat TRATON SE în 2019. Și-a început cariera la Scania în 1994 ca stagiar în management și a deținut mai multe funcții manageriale de atunci. Levin are o experiență profesională internațională foarte largă și deține un master în inginerie mecanică de la Institutul Regal de Tehnologie din Stockholm. A fost vicepreședinte executiv și șef de vânzări și marketing la Scania înainte de a se alătura TRATON.

”Este o onoare pentru mine să devin CEO al Scania, compania care a avut o influență majoră asupra vieții și carierei mele. Voi lucra cu echipa globală de la Scania din greu pentru a conduce în continuare trecerea către un sistem de transport durabil. Ca un brand puternic al TRATON GROUP, vom continua munca de succes a lui Henrik și vom crea o lume a mobilității mai bună pentru afaceri, societate și mediu”, spune Christian Levin, COO al TRATON GROUP și președinte și CEO desemnat al Scania.

„A fost o decizie foarte dificilă pentru mine să părăsesc Scania, o companie cu care mi-am petrecut întreaga carieră profesională și pe care o văd ca pe o familie. Am avut o călătorie fantastică la Scania și mă simt mândru de ceea ce am realizat. De asemenea, sunt încrezător că Scania este bine poziționată în viitor, cu un scop clar de a stimula trecerea către un transport durabil”, spune Henrik Henriksson, președinte și CEO Scania.