Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Furnizorul de transport și logistică Gebrüder Weiss și specialistul în bunuri de consum Henkel și-au extins parteneriatul logistic de lungă durată cu un concept feroviar inovator. Detergenții și agenții de curățare Henkel fabricați în orașul sârb Kruševac sunt livrați cu trenul către piețele de desfacere europene de-a lungul liniei Viena-Düsseldorf. Acest serviciu, care gestionează aproximativ 750 de încărcături pe an, a fost conceput în colaborare cu centrul logistic al Henkel din Düsseldorf.

“Ocolim deficitul actual de capacitate a camioanelor și am redus emisiile relevante pentru climă cu până la 70% pe ruta Viena-Düsseldorf – în timp ce ne apropiem de termenele de livrare ale transportului rutier”, a declarat Roland Raith, Country Manager Serbia la Gebrüder Weiss. Noua soluție reduce emisiile de CO2 cu aproximativ 500 de tone metrice pe an.

Anterior transportate cu camioane pe întregul traseu, produsele din divizia de îngrijire a rufelor și a casei Henkel sunt acum încărcate orizontal pe vagoane la Viena grație unui sistem patentat de Helrom. Acest lucru permite companiei Gebrüder Weiss să utilizeze aceleași remorci care erau folosite anterior în transportul rutier.

Acces fără bariere la calea ferată

“Metoda de încărcare este fără bariere”, explică Raith. “Datorită Helrom, nu mai trebuie să folosim terminale feroviare convenționale. Nu avem nevoie nici de macarale sau de remorci speciale cu macara. Remorcile sunt pur și simplu glisate lateral pe vagoanele de marfă cu ajutorul unor platforme de încărcare pivotante și sunt din nou îndepărtate la destinație de alte tractoare.”

Conceptul de livrare a fost dezvoltat și implementat în comun de Gebrüder Weiss, Henkel și Helrom. Un avantaj deosebit este faptul că trenul este conectat direct la serviciile fabricii Henkel.

“Hub-ul pentru remorci este situat chiar lângă sediul nostru din Düsseldorf. Asta înseamnă că putem descărca produsele direct din vagoane și reducem traseul rutier până la depozitele noastre. Legătura cu trenul ne permite să evităm transportul cu camioanele, să reducem emisiile de CO2 și, prin urmare, să facem procesele noastre mai durabile”, a explicat Patrick Csar, director de logistică și export pentru lanțul de aprovizionare pentru spălătorie și îngrijire a locuinței la Henkel.

Gebrüder Weiss colaborează cu Henkel de peste 25 de ani. Furnizorul de servicii logistice operează livrări terestre, aeriene și maritime între diverse centre de producție și distribuție Henkel din Europa, Asia și Statele Unite. Gebrüder Weiss a introdus deja în uz mai multe camioane pe gaz cu emisii reduse pentru Henkel în rețeaua sa europeană de transport terestru.