Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Centrul regional de distribuție din parcul industrial CTPark Bucharest West operat de parteneriatul IB Cargo – Maersk și-a deschis azi, 15 septembrie, oficial porțile, deși este operațional din luna august. Noul depozit se întinde pe o suprafață de 75.000 mp și are o capacitate de stocare de peste 100.000 de paleți.

Proiectul va permite Maersk și IB Cargo să ofere soluții logistice personalizate pentru operațiuni de inbound/outbound la nivel european pentru clientul său, un important producător de mobilă. Capacitatea de stocare este de peste 100.000 de paleți, iar volumul zilnic de operațiuni se va cuantifica în peste 70 de camioane/zi. Construcția noului depozit a fost finalizată la finalul anului trecut. Operațiunea a făcut parte dintr-un proces lung și complex, care a durat aproape un an până la definitivare. Setarea cadrului pentru desfășurarea operațiunilor de către IB Cargo și Maersk a mai durat câteva luni, centrul logistic devenind operațional din luna august a acestui an.

Clădirea deține certificarea BREEAM, principala metoda internațională de evaluare a durabilității pentru proiecte, infrastructură și clădiri, și face parte din CTPark Bucuresti Vest, cunoscut sub numele de poarta de acces vestică a orașului, fiind situat convenabil aproape de autostrada A1, principalul coridor est-vest din țară și la doar 10 km de pe șoseaua de centură a orașului.

„Credem cu tărie în procesele de îmbunătățire continuă și parteneriate câștigătoare de ambele părți, și aplicăm aceste principii și în acest proiect. Pasiunea și echipa de experți consolidată în jurul acestui proiect ne vor permite să devenim mai buni și să generăm plus valoare partenerilor noștri”, a declarat Cătălin Putineanu, fondator și Managing Partner IB Cargo.

A.P. Moller – Maersk si IB Cargo SRL, companie romaneasca ce furnizeaza servicii complete de freight forwarding si logistica, anunta parteneriatul pe care l-au facut pentru operarea unui centru regional de distributie de 75.000 metri patrati pentru IKEA Supply AG, amplasat in parcul industrial CTPark Bucuresti Vest.

Comunicarea oficială din partea celor două companii vine la o distanță de câteva zile de la anunțul celor de la CTP, construcția urmând a fi operațională începând cu jumătatea lui 2021. Depozitul va fi folosit de catre IKEA Supply AG drept centru de distributie pentru operatiuni de intrare si iesire pentru magazinele sale din sud-estul Europei si estul Mediteranei. „In ultimii 12 ani, am crescut in industria de freight forwarding prin adaugarea si dezvoltarea continua de noi servicii, astfel incat sa putem livra clientilor nostri nu doar transport, ci solutii complete care sa-i ajute sa creasca si sa se optimizeze. Prin urmare, intrarea pe piata de depozitare este o dezvoltare naturala pentru IB Cargo, completand  astfel gama de servicii pe care le oferim clientilor. Credem cu tarie in imbunatatirea continua si aplicam aceste principii si in acest proiect ”, a declarat Catalin Putineanu, Fondator si Managing Partner al IB Cargo.

Noul depozit va detine certificarea BREEAM, principala metoda internationala de evaluare a durabilitatii pentru proiecte, infrastructura si cladiri. Clădirea va face parte din CTPark Bucuresti Vest, cunoscut sub numele de poarta de acces vestica a orasului, situat convenabil aproape de autostrada A1, coridorul principal est-vest al tarii si la doar 10 km de soseaua de centura a Bucurestiului.

 „Suntem foarte mandri de acest proiect care ne va permite sa oferim solutii logistice complete si personalizate pentru IKEA Supply AG”, spune Sedef Ayhan, Managing Director Eastern Mediterranean la Maersk. „Acest lucru este in concordanta cu strategia noastra de a oferi solutii logistice integrate si venim cu experienta din proiecte similare pentru IKEA Supply AG in alte tari.