Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Platforma de optimizare a transporturilor Trucknet, bazată pe cloud, a dezvoltat un catalizator de combustibil care are ca scop să facă transportul camioanelor grele mai prietenos cu clima, în special. Convertizorul de combustibil Smart Catalyst a reușit să obțină o economie de combustibil de 7% în condiții de laborator. Acest lucru corespunde unei reduceri de 15% a emisiilor totale de poluanți de la motoare, potrivit experților din cadrul experimentului IDF (Forțele de Apărare Israeliene). Armata israeliană a anunțat deja că va efectua un alt studiu pilot în condiții reale, în lumina acestor rezultate.

De asemenea, armata americană plănuiește un proiect-pilot similar după ce a evaluat tehnologia avansată a companiei pentru a reduce numărul de călătorii cu camioanele goale.

O cincime din emisiile poluante la nivel mondial provin de la camioanele de mare tonaj

Transportul de vehicule grele este responsabil pentru aproximativ 20% din toate emisiile poluante din lume. Noul catalizator de combustibil al Trucknet ar putea deveni o „piatră de hotar” importantă în industria de transport și logistică.