Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Clădirea H3 din West Gate Business District, ocupată integral de Ericsson, a obținut certificarea IMMUNE™ – Rezilient, devenind prima clădire din lume care a atins cel mai înalt nivel de certificare IMMUNE Building Standard™, se arată într-un comunicat de presă.

Acordată de Healthy by Design Building Institute (HDBI) din Bruxelles, printr-un evaluator independent, IMMUNE Building Standard™ este o certificare a clădirilor bazată pe dovezi științifice și axată pe furnizarea instrumentelor și strategiei prin care administratorii de clădiri pot monitoriza, comunica și ajusta sănătatea spațiilor interioare, cu un protocol dedicat pentru a acționa eficient în cazul unor evenimente virale, bacteriologice sau toxicologice.

Pentru certificare s-au folosit senzori specializați pentru măsurarea parametrilor mediului interior, cum ar fi aerul, umiditatea, temperatura sau concentrația de CO2. Datele despre performanța clădirii sunt colectate în timp real, oferind administratorului clădirii mijloacele necesare pentru a monitoriza și ajusta starea de sănătate a clădirii la un nivel sustenabil de performanță, iar ocupanților care se întorc la birou spațiul și încrederea pentru o experiență sănătoasă. Obținerea certificării IMMUNE™-Rezilient pentru clădirea H3 din West Gate Business District este rezultatul unei proces de implementare a măsurilor desfășurat pe o perioadă de nouă luni, la inițiativa Genesis Property, dezvoltator de birouri de clasă A și membru al European Property Federation. Investiția totală în certificarea clădirii, care acoperă o suprafață de 15.500 de metri pătrați, s-a ridicat la 375.000 euro, reprezentând 1,4% din valoarea proprietății.

„Când angajații se vor întoarce la locul de muncă, vrem să-i întâmpinăm cu un mediu fizic sănătos în care se simt în siguranță și să încercăm să limităm numărul cazurilor de concediu medical provocate de boli virale precum Covid-19 sau de gripă sezonieră. Credem că este responsabilitatea noastră ca dezvoltatori să creăm o clădire cu performanțe reale pentru sănătate, care să permită o experiență sănătoasă”, a spus Liviu Tudor, fondatorul Genesis Property.