Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat deschiderea circulaţiei – începând de joi, 15.12.2022, începând cu ora 15:00 -pe primii 13,17 km din autostrada Sibiu-Pitești, secțiunea 1, Sibiu-Boița, cu 4 luni mai devreme față de termenul contractual de finalizare, respectiv aprilie 2023. Atenția acordată de managementul și personalul tehnic din CNAIR, dublată de mobilizarea bună a antreprenorului, au condus către acest rezultat, se arată într-un comunicat de presă CNAIR.

“De astăzi, ne vom bucura de primii 13,17 km ai acestei autostrăzi extrem de importante, nu doar pentru România, ci și pentru economia europeană. Autostrada Sibiu-Pitești este importantă pentru desfășurarea traficului pe Coridorul IV Pan European, deoarece asigură la nivel funcțional o traversare de la Vest la Est a țării noastre. De asemenea, este și prima legătură cu rețeaua rutieră europeană care traversează Munții Carpați. Acest obiectiv al României și al Uniunii Europene este așteptat de mai bine de trei decenii”, a precizat Cristian Pistol, directorul general CNAIR.

Construcția acestei secțiuni de autostradă a beneficiat de finanțare din fonduri europene (POIM 2014-2021) în valoare de 612,65 de milioane de lei, fără TVA.