Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ministerul de Interne din Spania a publicat un proiect prin care intenționează să modifice Regulamentul General de Circulație. Scopul este de a actualiza secțiunea privind semnalizarea rutieră.

La elaborarea documentului a participat și Direcția Generală a Traficului Rutier (DGT), care are ca scop adaptarea la mobilitatea noilor vremuri.

După 18 ani de la intrarea în vigoare a actualului catalog, „schimbările în mobilitate, precum și în mediul social, tehnologic și cultural care au avut loc în ultimii ani ar trebui să valideze semnele rutiere sau să își mențină caracterul comunicativ la nivelul adecvat pentru a îmbunătăți capacitatea de transmitere a mesajelor și pentru a răspunde noilor nevoi care apar”, se arată în proiectul, care mai trebuie aprobat de Congres.

De asemenea, propunerea vizează obținerea unui consens pe drumuri pentru a pune capăt semnelor care nu sunt legalizate. Pe drumurile spaniole există peste 125 de semne de circulație care nu sunt recunoscute de niciun ghid oficial, potrivit Afasemetra, o asociație pentru apărarea siguranței rutiere și a mobilității, care a prezentat un raport vara trecută.

Noul catalog de indicatoare ar trebui să fie prezent pe șosele începând cu 2023 și înlocuite progresiv. Noile indicatoare au fost adăugate pentru mobilitatea actuală, precum cele pentru vehiculele de mobilitate personală sau zonele cu emisii reduse. Altele și-au actualizat, pur și simplu, pictogramele și au optat pentru unele mai moderne.