Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Producătorul francez și-a extins gama de anvelope de camion concepute pentru transport pe distanțe medii prin adăugarea unei noi dimensiuni (315/80 R22.5) pentru X® MULTI™ Z și X® MULTI™ D și prin introducerea a două noi anvelope 385/65 R22.5 cu capacitate mare de încărcare: X® MULTI™ HLZ și X® MULTI™ HLT, care se adresează unei cereri de capacitate de încărcare suplimentară pentru autotractoare cu macarale și remorci cu ax tandem, oferind în același timp versatilitatea și durabilitatea caracteristice gamei X® MULTI™. Aceste beneficii sunt acum disponibile și utilizatorilor de anvelope 315/80 R22.5, care au o pondere semnificativă din piața de anvelope de camion. Încorporarea celor mai recente tehnologii brevetate Michelin a avut ca rezultat creșterea cu până la 30% a kilometrajului la care poate ajunge un pneu, așa cum arată un studiu intern realizat de producător.

Destinată în special platformelor de exploatare forestieră și autotractoarelor cu macarale, MULTI™ HLZ este o anvelopă 385/65 R22.5 destinată osiilor de direcție al cărei concept nou HLZ a crescut capacitatea de încărcare la 10 t/axă, oferind în același timp o creștere potențială de 30% a kilometrajului comparativ cu predecesoarea sa, așa cum arată același studiu Michelin. Noua bandă de rulare a acestui nou model pentru transport național și pe distanțe medii încorporează un compus ce permite parcurgerea unui kilometraj superior, având caneluri originale mai puțin adânci.

MULTI™ HLT pentru osii portante poate transporta echivalentul unei tone suplimentare pe axă, în funcție și de condițiile de drum și meteorologice, în timp ce banda de rulare încorporează tehnologia REGENION (una dintre cele cinci tehnologii brevetate de Michelin, constând dintr-o bandă de rulare auto-regenerativă ce menține o aderență bună în toate condițiile, pe toată durata de folosire, datorită apariției unor noi caneluri pe măsură ce se uzează) și CARBION, pentru o durată de folosire mai îndelungată (cu un potențial de kilometraj suplimentar de până la 25% comparativ cu predecesoarea acesteia, așa cum demonstrează studiul Michelin) și rezistență la rulare mai mică.

MULTI™Z pentru axele de direcție permite un kilometraj cu până la 15% mai mare față de predecesoarea sa și încorporează tehnologiile Michelin REGENION, FORCION (material nou derivat dintr-un agent chimic inovator, ce consolidează flancul anvelopei pentru a asigura o durată de folosire mai îndelungată și rezistență la frecare și tăieturi) și INFINICOIL (un fir continuu de oțel înfășurat în jurul anvelopei, care îmbunătățește rezistența în condiții de rulare solicitante, oferă rezistență la rulare și îmbunătățește durabilitatea).

Iar MULTI™D pentru axele de tracțiune oferă un câștig potențial de 10% în comparație cu predecesoarea ei și are bandă de rulare ce încorporează tehnologia REGENION și carcasă cu tehnologie POWERCOIL (o nouă generație de cabluri din oțel deosebit de puternice pentru o carcasă mai ușoară, longevitate superioară și rezistență la rulare mai mică).

Toate anvelopele X® MULTI ™ poartă simbolul 3PMSF, care indică aderență foarte bună în toate condițiile meteorologice. Chiar și atunci când este uzată, cu doar 2 mm adâncime de bandă rămasă, MULTI™ continuă să beneficieze de certificarea 3PMSF.

La fel ca toate anvelopele Michelin pentru camioane, MULTI™ pot fi recanelate și reșapate, contribuind astfel la viziunea Michelin „Totul sustenabil”. Durata de folosire extinsă, conform principiilor economiei circulare, le permite operatorilor de camioane să își reducă atât costurile de funcționare, cât și amprenta asupra mediului, beneficiind în același timp de potențialul maxim al anvelopelor lor.