Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Stellantis NV și Hon Hai Precision Industry Co., Ltd., („Foxconn”), împreună cu filiala sa FIH Mobile Ltd. au anunțat semnarea unui memorandum de înțelegere a formării Mobile Drive, o întreprindere comună cu drepturi de vot 50/50 menită să accelereze dezvoltarea  de servicii de conectivitate care depășească așteptările clienților.

Mobile Drive va combina competența globală de proiectare și inginerie a vehiculelor Stellantis cu dezvoltarea globală a Foxconn în domeniile software și hardware în schimbare rapidă ale smartphone-urilor și ale produselor electronice folosite de consumatori. Combinația va poziționa Mobile Drive în fruntea eforturilor globale de a oferi un nou nivel de informații în cabină și capabilități de divertisment, conectate fără probleme în interiorul și în afara vehiculelor în care sunt instalate.

„Astăzi, există ceva care contează la fel de mult ca un design frumos sau o tehnologie inovatoare, este modul în care caracteristicile din interiorul vehiculelor îmbunătățesc viața clienților noștri”, a declarat Carlos Tavares, director executiv Stellantis. „Software-ul este o mișcare strategică pentru industria noastră și Stellantis intenționează să conducă această schimbare cu Mobile Drive, o companie care va permite dezvoltarea rapidă a caracteristicilor și serviciilor de conectivitate care marchează următoarea mare revoluție a industriei noastre, la fel cum a făcut-o tehnologia de electrificare.”

„Vehiculele viitorului vor fi din ce în ce mai definite de software. Clienții de astăzi și, din viitor, solicită și se așteaptă la soluții software și creative în continuă creștere pentru a conecta șoferii și pasagerii cu vehiculul în interior și în exterior. Mobile Drive va îndeplini și va depăși aceste așteptări cu echipe de designeri și ingineri software și hardware”, a declarat președintele Young Liu la Foxconn.

Toate dezvoltările realizate de Mobile Drive vor fi codeținute de Stellantis și Foxconn. Întreprinderea mixtă din Olanda va funcționa ca furnizor auto, licitând competitiv pentru furnizarea de soluții software și hardware aferent pentru Stellantis și alți producători auto interesați.

Mobile Drive se va concentra pe infotainment, telematică și dezvoltarea platformei de servicii cloud, cu inovații software care vor include aplicații bazate pe inteligență artificială, comunicare 5G, servicii over-the-air îmbunătățite, oportunități de comerț electronic și integrări inteligente ale cockpit-ului.

Foxconn și Stellantis au colaborat anterior la dezvoltarea conceptului de design Airflow Vision, afișat la CES®, cel mai influent eveniment tehnologic din lume. Conceptul a demonstrat gândirea ambelor companii într-o generație următoare de transport premium și experiență de utilizare.