Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
TAPA, organizatia pentru securitate in transport, avertizeaza in legatura cu infractionalitatea ce a crescut de-a lungul lantului logistic odata cu ridicarea graduala a restrictiilor cauzate de coronavirus.
Presedintele TAPA, Thorsten Neumann, explica faptul ca izbucnirea Covid-19 si masurile luate din cauza pandemiei au impiedicat activitatile de crima organizata si furturile de marfuri, desi chiar si intre 1 martie si 29 mai au fost inregistrate peste 400 de furturi, in valoare de 16,4 milioane de euro. In Spania, de exemplu, au fost furate in aprilie doua milioane de masti de fata. Dar de acum inainte se asteapta ca numarul de infractiuni legate de marfuri sa fie tot mai mare pe toate modurile de transport, deoarece hotii vor cauta sa recupereze "veniturile" pierdute in saptamanile de carantina. Iar camioanele sunt cele mai vulnerabile la atacurile lor.
In prezent nu este nimic ciudat sa vedem marfuri pe rute neobisnuite, unde punctele vulnerabile nu sunt cunoscute pe deplin si timpii de tranzit pot fi mai mari. Iar aglomeratiile din hub-uri sporesc si ele riscul daca soferii nu mai au timp sa caute locuri sigure de parcare.
In plus, din cauza ca se lucreaza mult mai mult de acasa, riscul de infractiune cibernetica a crescut si el.