Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Sixense România, o companie specializată în soluții de monitorizare a comportării construcțiilor în timp, care face parte din Sixense Group, a primit autorizația oficială ca laborator de analize și încercări în construcții. Această autorizare, conform standardului ISO/IEC 17025, reprezintă o garanție a nivelului de calitate și expertiză oferite de companie în serviciile sale de monitorizare geotehnică și structurală.

Autorizarea ca laborator de analize și încercări în construcții acoperă trei domenii importante ale activității companiei, precum acustică și vibrații, geotehnică și teren de fundare și încercări pentru expertizarea construcțiilor. Astfel, Sixense România devine prima companie din România care dispune de un laborator autorizat dedicat exclusiv monitorizării structurale și geotehnice.

Această autorizare a fost obținută după un proces complex de auditare realizat de Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC). Este un demers important pentru companie, asigurând conformitatea cu legislația în vigoare și îndeplinirea tuturor criteriilor de eligibilitate în licitațiile publice sau solicitate de proiectanți. De asemenea, autorizarea garantează nivelul de calitate al serviciilor Sixense pe piața din România.

Misiunea Sixense România constă în optimizarea și prelungirea duratei de viață a mediului construit prin intermediul expertizei integrate și soluțiilor digitale personalizate și inovatoare. Compania colaborează strâns cu dezvoltatori, proiectanți, consultanți, gestionari de infrastructură și alți profesioniști din domeniul construcțiilor.

De asemenea, oferă tehnologii de instrumentare și monitorizare a riscurilor structurale și geotehnice asociate șantierelor, precum și inginerie specializată pentru diagnosticarea, protecția și întreținerea activelor (asset management) și platforme informatice digitale.

Portofoliul de proiecte al Sixense România cuprinde diverse lucrări importante, așa cum ar fi Prima secțiune a Liniei de Metrou 5 din București, tunelele Daneș și Sighișoara, Linia de metrou 4 din București, Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva, Podul nou de la Agigea, Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, Stadionul de fotbal Steaua, Podul Târnava, Podul Ulmeni, Neo Floreasca Lake, Aviației Tower, The Light, Millo 6, Tandem, Sema Park, Țiriac Tower, Ana Tower, Green Court C și altele. Compania are activitate în București, precum și în alte centre importante din România.

„Creșterea standardelor în activitatea noastră este un subiect care ne-a preocupat dintotdeauna. Și, pentru că ne dorim să ne aliniem întotdeauna noilor standarde și norme de calitate, am ales să ne autorizăm ca laborator de analize și încercări în construcții. Această autorizare înseamnă pentru noi confirmarea nivelului înalt al serviciilor oferite și o garanție suplimentară pentru parteneriatele în care vom intra de acum înainte. În plus, cred foarte mult că o astfel de autorizare setează un anumit nivel de calitate obligatoriu, date fiind cerințele stricte din Noul Cod al Teritoriului, Urbanismului și Construcțiilor (CATUC), care va intra cât de curând în vigoare.”,

a menționat Mariana Garștea, CEO Sixense România.

GlobalLogic Inc, compania Grupului Hitachi și liderul în domeniul ingineriei digitale, își extinde prezența pe piața din România, pe lângă achiziția Fortech Cluj.

Noua extindere face parte din planul de creștere al companiei, în care România va avea un rol important în viitor. GlobalLogic își propune să-și mărească echipa locală în procent de până la 25%, principalele surse de creștere fiind generate de atragerea de clienți din domeniile sănătății, auto, industrial și telecomunicații.

GlobalLogic a luat în considerare intrarea în România de mai mulți ani, atrasă de talentele din domeniul dezvoltării IT – ingineri/dezvoltatori, testeri, arhitecți, designeri UX/UI – cu cunoștințele necesare lingvistice și expertiza în domeniu, potrivit unui comunicat.

„De ceva vreme suntem interesați de grupul de talente din România de aproximativ 200.000 de specialiști IT la nivel local. Cu o expertiză solidă în serviciile de inginerie, vedem un mare potențial în a duce GlobalLogic în topul jucătorilor IT, nu doar în țară, ci și în întreaga regiune. Suntem foarte încântați de oportunitățile pe care le vedem în viitor și suntem nerăbdători să le valorificăm, atât în creșterea afacerii, cât și într-un impact pozitiv în comunitățile din care devenim parte.”,

a declarat Igor Byeda, Vicepreședinte al Grupului și Director GlobalLogic Europe.

Atunci când GlobalLogic a anunțat achiziția Fortech, unul dintre obiectivele investiției a fost stabilirea unor extinderi al amprentei la nivel european, ca parte a unui plan strategic desfășurat pe mai mulți ani, și, în același timp, asigurarea unor servicii cu valoare adăugată clienților din întreaga lume, din perspectiva livrărilor. Această cale comună deschide noi oportunități pentru echipa și clienții Fortech, continuând, în același timp, să crească și mai mult prezența deja de succes în Europa.

În ultimele două decenii, Fortech a evoluat organic într-o comunitate de experți formată din peste 1.150 de ingineri distribuiți în 4 centre de livrare din România și a creat legături cu o rețea națională de talente IT. Cu o mentalitate centrată pe client ca fundament al identității sale, compania a crescut în importanță în rândul furnizorilor de servicii tehnologice din ECE, devenind o alegere de încredere pentru IMM-uri și companii de top din Europa, precum și la nivel internațional. Sub îndrumarea CEO-ului și co-fondatorului Călin Văduva, Fortech devine una dintre cele mai mari și mai solicitate companii din domeniul tehnologiei din România.

„În ultimii ani, Fortech a cunoscut o creștere constantă, care ne-a transformat într-una dintre cele mai mari companii cu capital românesc. Deși suntem mândri de această realizare, extinderea dincolo de granițele noastre este esențială pentru un succes sustenabil. După o analiză atentă, am găsit în GlobalLogic partenerul ideal pentru dezvoltarea noastră globală. Împărtășim cu ei nu doar o viziune comună pentru România, ci și valori și o cultură de bază. Prin alăturarea cu GlobalLogic, o companie a Grupului Hitachi, avem noi oportunități de a ne extinde capabilitățile din zona serviciilor pentru clienții noștri.”,

a punctat Călin Văduva, CEO-ul și co-fondatorul Fortech.

De-a lungul anilor, brandurile internaționale de tehnologie au dominat domeniul afacerilor, dar Fortech a rămas unul dintre puținele care a putut ține ritmul și standardele impuse de marii jucători din domeniul tehnologiei.

Fortech, o companie GlobalLogic, a fost inclusă recent în lista 2023 Global Outsourcing 100®, un clasament anual al celor mai buni furnizori de servicii de externalizare din lume. Este pentru a doua oară când compania figurează pe lista Global Outsourcing 100® a IAOP și pentru prima dată când a obținut o listă de „Lider”.

Pentru Fortech și GlobalLogic, drumul comun înseamnă talent și creșterea afacerii. În viitor, echipa dorește să angajeze oameni din toate domeniile IT, ceea ce include dezvoltatori, testeri – manual și automat, analiști de afaceri, cercetători de date, PM și UX&UI. Sunt în căutare de talente din toate orașele din România, precum București, Cluj-Napoca, Oradea, Iași, Brașov – și o potențială extindere în Timișoara.

Afacerea din România urmează să acopere un mix de proiecte cu ingineri din toate țările în care GlobalLogic operează, în timp ce se va crea o sinergie cu clienții Fortech și GlobalLogic existenți, ceea ce va fi benefic pentru ambele părți. Sosirea GlobalLogic în România, precum și drumul comun cu Fortech mai departe, oferă dezvoltatorilor locali posibilitatea de a avea un impact direct asupra vieții oamenilor și, în același timp, libertatea de a se dezvolta la locul de muncă.