Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volvo Autonomous Solutions și Holcim Elveția au intrat într-o colaborare pentru a testa împreună și a dezvolta în continuare utilizarea transportoarelor electrice autonome în cariera de calcar Holcim, Gabenchopf, din Siggenthal. Dumperele electrice cu baterii testate în prezent marchează un pas inovator în industrie: nu numai că sunt mai silențioase și mai durabile decât transporturile convenționale, dar sunt și mai sigure – de fapt, constituie primul transport electric autonom certificat CE disponibil comercial din lume, soluție pentru industria de cariere și ciment.

„Acest proiect prezintă o soluție de transport durabilă care este viabilă din punct de vedere comercial și combină schimbările tehnologice de conectivitate, automatizare și electrificare”, spune Nils Jaeger, președintele Volvo Autonomous Solutions. „Printr-un parteneriat puternic cu Holcim Elveția, acest lucru se va întâmpla într-un mediu real condus de două companii dedicate prezentării în comun a viitorului.”

Pentru Holcim, logistica joacă un rol major în eforturile la nivel mondial de reducere a impactului asupra climei. La fel de importantă este și problema energiei regenerabile: Holcim folosește energie electrică 100% regenerabilă în toate fabricile din 2019 și își propune să folosească doar energie verde pentru vehiculele alimentate electric, cum ar fi autobetonierele electrice care sunt deja în folosință.

Testarea și instalarea probabilă a transportoarelor electrice în cariera sa face parte din inițiativa de digitalizare a Holcim „Plants of Tomorrow”. Astfel, Holcim testează tehnologii de automatizare, robotică și inteligență artificială pe parcursul întregului proces de producție pentru a dezvolta soluții inovatoare pentru o producție de ciment mai sigură, mai eficientă și mai durabilă.