Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Compania Federal-Mogul a anuntat introducerea pe piata locala a trei inovatii tehnologice in domeniul sistemelor de suspensie si de franare.
Prima dintre acestea este acoperirea prin cataforeza a bratelor de suspensie si directie MOGG. Noua tehnologie de acoperire anticoroziva are performante net superioare tehnologiei de vopsire prin pulverizare in camp electrostatic. Aceasta asigura o rezistenta superioara la coroziune dupa montarea produsului. Tehnologia cataforezei include o pre-tratare foarte eficienta a componentei, inainte de procesul special de acoperire.

Piesa este introdusa intr-o baie de vopsea cu sarcina electrica, ce acopera toate suprafetele (interioara si exterioara) cu un strat consistent. Apoi, piesa este uscata la temperatura inalta, pentru a se asigura aderenta superioara si rezistenta acoperirii.
Rezultatul este o aderenta ideala a vopselei, care protejeaza piesa in mod optim.
A doua inovatie introdusa de companie consta in discurile de frana Ferodo Coat Plus, proiectate special pentru vehicule echipate cu jante din aluminiu.
Discurile au un tratament special anticoroziv si prezinta avantaje atat pentru utilizatori, datorita aspectului frumos, lipsit de pete de coroziune, cat si pentru mecanici, eliminand operatiile de indepartare a stratului de ulei protector la montare si pe cele de curatare butuc la demontare.
Noile discuri de frana Ferodo Coat Plus sunt disponibile imediat de la principalii distribuitori de piese de franare din Europa, Orientul Mijlociu si Africa.
Acoperirea avansata a discurilor Federal-Mogul este aplicata printr-un proces sofisticat, controlat de computer, care previne variatia grosimii si ajuta la asigurarea rezistentei indelungate la coroziune. Aceste discuri noi pot fi identificate cu un sufix „C” adaugat la codul discului de frana Ferodo deja existent.
A treia inovatie este reprezentata de placutele de frana cu lamela elastica ProTec S, pentru vehicule comerciale.
Inginerii care lucreaza la produsele de frictiune Federal-Mogul au colaborat cu Knorr-Bremse si cu principalii producatori europeni de echipamente originale pentru vehicule comerciale pentru a aduce beneficiile tehnologiei ProTec S – inclusiv durata mai lunga de viata a lamelelor elastice si functionarea mai silentioasa, mai sigura si mai eficace a franelor – in linia de produse Ferodo.
Spre deosebire de sistemele conventionale de fixare a lamelei elastice, care se bazeaza pe o clema pentru atasarea pe placuta de frana, designul ProTec S dispune de o conexiune directa, sudata intre lamela elastica si placa de baza. Aceasta abordare creste forta de aplicare pe toata placuta de frana, avand ca rezultat ghidarea imbunatatita a placutei si vibratiile si zgomotul reduse.