Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Începând de marți, 6 aprilie, ora 00:00, Olanda este clasificată de Germania ca „zonă cu incidenţă ridicată”, ceea ce atrage consecințe asupra transportului de marfă.

Şoferii au obligația de a prezenta un test negativ (PCR, test rapid sau auto-test certificat) nu mai vechi de 48 de ore, atunci când intră în Germania. Există însă şi excepţii, pentru curse mai scurte de 72 de ore sau pentru intrările în Germania pentru a ridica sau repara un vehicul.
Însă şoferii trebuie să se înregistreze înainte de a intra în Germania, cu excepţia călătoriilor de 24 de ore. Şoferii pot rămâne peste noapte în Germania, dar orele acestea sunt incluse în restricția de 24 și 72 de ore.

În ceea ce privește cerința de înregistrare, formularul solicită introducerea unei adrese de carantină în Germania, dar şoferii din străinătate sunt exceptaţi de la această cerinţă. Cu toate acestea, deoarece există un câmp obligatoriu de completat, Institutul Robert-Koch, care gestionează platforma de înregistrare online, indică faptul că șoferii pot trece prima adresă de încărcare / descărcare în Germania într-un astfel de caz. Dacă înregistrarea digitală nu e posibilă din cauza lipsei echipamentului tehnic sau dacă platforma nu funcționează temporar, formularul complet (model în mai multe limbi) trebuie prezentat la sosire. Mai multe informaţii aflaţi de la Merkblatt und Informationen zur digitalen Einreise (bundesgesundheitsministerium.de).

Șoferii dintr-o zonă cu incidenţă ridicată, care se află în tranzit prin Germania sunt scutiți de cerințele de înregistrare și testare.