Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

O echipă a Institutului Fraunhofer IPT dezvoltă o linie de producție continuă care va putea procesa componentele celulei de combustibil în cicluri care durează doar câteva secunde. Linia pilot va fi prezentată la Hannover Messe Digital Edition, în perioada 12-16 aprilie 2021. În acest context, într-un flux live, Fraunhofer IPT, împreună cu Institutul Fraunhofer pentru tehnologia materialelor și grinzilor (IWS) și Institutul Fraunhofer pentru mașini-unelte și tehnologie de formare (IWU), vor prezenta planul de acțiune al Societăţii Fraunhofer și rezultatele inițiale ale cercetării privind rentabilitatea şi automatizarea producţiei în masă a pilelor de combustibil.

Scopul celor trei institute este de a accelera progresul economic al pilelor de combustibil și al electrolizoarelor, atât la nivel național, cât și internațional. Mai mult, acestea intenționează să transfere planul de acțiune și tehnologiile de producţie de la cercetare la aplicații industriale.

Germania e în drum spre un viitor cu hidrogen. Guvernul federal german a aprobat strategia privind hidrogenul în iunie anul trecut, propunându-şi să construiască instalații de electroliză pentru producția de hidrogen cu o putere totală de 10 GW până în 2040. „Avem nevoie de linii de producție non-stop care sunt capabile să proceseze componente în cicluri care durează doar câteva secunde. Industria din Europa este încă destul de departe de acest punct“, spune Christoph Baum, director general al Institutului Fraunhofer IPT din Aachen.

În acest moment, diferite componente sunt fabricate de diverși producători și apoi asamblate pentru a crea celula de combustibil. Și etapele de producție, cum ar fi formarea, curățarea, acoperirea sau îmbinarea componentelor celulei de combustibil sunt separate unele de altele. „Logistica din cadrul unităților noastre de producție este complexă. Piesele trebuie preluate, plasate și prelucrate de mai multe ori, iar aceasta este o afacere care necesită mult timp.“