Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Infrastructura rutieră, feroviară și portuară românească joacă un rol vital pentru fluxuri de mărfuri spre și dinspre Ucraina și Republica Moldova, a apreciat ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, într-o postare publicată, ieri, pe Facebook, în urma unei videoconferințe cu Adina Vălean, Comisarul european de transport.

România are acum un rol extrem de important pentru fluxul de mărfuri spre şi dinspre Ucraina şi sau Republica Moldova şi implicit pentru economia celor două ţări, a scris Sorin Grindeanu. Potrivit oficialului, de la începutul invaziei ruse în Ucraina, infrastructura românească, portuară, feroviară, rutieră sau aeriană oferă căi vitale de transport pentru tranzitul bunurilor şi materiilor prime necesare.

„În cadrul videoconferinţei de astăzi cu Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi, ministrul adjunct al Infrastructurii din Ucraina, Mustafa Nayyem, şi omologul meu din Republica Moldova, Andrei Spînu, am luat în discuţie soluţiile pe care România le oferă în aceste momente. Am subliniat implicarea #României prin suplimentarea constantă a transportului feroviar de marfă şi asigurarea transpunerii şi transbordarea vagoanelor, precum şi circulaţia continuă şi cu prioritate a acestora“, a anunțat Grindeanu.