Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

În perspectiva viitoarei reînnoiri a procedurii de eliberare a loturilor de camioane de la 4 octombrie, ministrul transporturilor din Bavaria, Christian Bernreiter (CSU), a făcut o evaluare intermediară a interdicției de ieșire a traficului de tranzit de mărfuri grele de pe autostrăzile A8 și A93 pentru a evita blocajele de trafic ca urmare a eliberării cozilor la frontiera austriacă.

Această interdicție a fost introdusă ca o „măsură de urgență” pe 25 iulie pentru a ușura situația locuitorilor din valea Innului, care sufereau de ani de zile din cauza traficului de ocolire a vehiculelor grele de marfă.

„Nu mai puteam accepta condițiile din Valea Innului”, a spus Bernreiter. Închiderea drumurilor rurale pentru traficul greu de mărfuri în zilele de blocare  accesului în Austria „a dovedit că își are rostul și, prin urmare, ar trebui, de asemenea, să ofere o ușurare pentru locuitori în timpul blocărilor la frontiera germano-austriacă anunțate pe 4 octombrie și între 10 și 13 octombrie”, a anunțat ministrul Transporturilor bavarez.

Pe timpul blocajelor, autorităţile locale vor pune la dispoziția furnizorilor de servicii de navigație date despre acţiunile din zonă, care vor fi transmise la radio de către centrul de raportare a traficului al poliției bavareze.

Contravenienții riscă amenzi

Ministrul de interne bavarez Joachim Herrmann (CSU) a făcut apel la toți șoferii de camioane să respecte cu orice preț interdicțiile de ieşire de pe autostradă: „Comandamentul de poliție din Bavaria Superioară Sud va monitoriza în mod constant respectarea interdicțiilor. Poliția bavareză va ajuta și ea în acest sens. În caz de încălcări, camionul va trebui să se întoarcă și se vor aplica amenzi.”

De la sfârșitul lunii iulie 2022, indicatoarele de pe cele două autostrăzi informează șoferii de camioane că nu mai este permisă devierea camioanelor cu o greutate de 7,5 tone sau mai mare pe drumurile rurale. Prin urmare, autoritățile de circulație rutieră vor închide, de asemenea, drumurile relevante din districtele Miesbach, Rosenheim, Traunstein și Berchtesgadener Land pentru traficul transfrontalier de camioane dinspre nodurile de autostradă în timpul aplicării măsurilor de permitere a accesului camioanelor grele în Austria în contingente de câteva sute la un anumit interval de timp.