Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

În calendarul din 2023 sunt 78 de zile în care sunt afișate interdicții de circulație pentru camioanele cu o greutate totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone (cu o zi mai mult decât în 2022). Acest lucru este demonstrat de decretul Ministerului Transporturilor pregătit pentru publicare în Monitorul Oficial. Abordarea este similară cu cea din anii precedenți, și anume toate duminicile, sărbătorile naționale și, în lunile de vară, unele zile de vineri și sâmbătă, uneori cu ore diferite. Luna cu cele mai multe interdicții este iulie, cu 12, urmată de august, cu 11, și aprilie, cu 10.

În ianuarie, sunt 6 zile cu interdicție de circulație, adică 5 duminici (caz în care și sărbătoarea de 1 ianuarie cade într-o duminică) și sărbătoarea Epifaniei.

În februarie, doar cele patru duminici sunt interzise.

În luna aprilie, lună în care există atât sărbătorile de Paște, cât și cea de 25 aprilie, pe lângă cele 5 duminici sunt interzise alte 5 zile.

În luna mai, în plus față de cele 4 duminici, există Ziua Muncii

În luna iunie, pe lângă cele 4 duminici, este Ziua Republicii, iar ora de începere a zilei de duminică este devansată cu 2 ore, până la 7 dimineața.

În iulie, interdicțiile încep și în zilele de sâmbătă și vineri, deci cu 5 duminici, 5 sâmbete și 2 vineri

De asemenea, în luna august, interdicțiile de duminică sunt completate de interdicții în 4 sâmbete și 2 vineri și în vacanța bancară din august.

În septembrie doar interdicțiile de duminică, care sunt în număr de 4.

În luna octombrie sunt 5 interdicții de duminică, revenindu-se la ora inițială de 9 dimineața.

În noiembrie, pe lângă cele 4 duminici, există și Ziua Tuturor Sfinților.

În luna decembrie, cele 5 duminici se adaugă cele 2 sărbători religioase.