Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

TX Logistik AB, subsidiara suedeză a companiei germane TX Logistik AG, operator feroviar, își extinde serviciile intermodale interne în Suedia. Începând din 31 ianuarie, compania de logistică feroviară va adăuga o altă legătură între Trelleborg și Eskilstuna, la aproximativ 100 de kilometri vest de Stockholm. Noul tren bloc va fi condus ca tren de companie pentru specialistul austriac pentru încărcături complete LKW WALTER. Noua conexiune va fi operată pentru LKW WALTER în vederea extinderea transportului combinat în Europa.

Săptămânal, între cele două destinații sunt planificate patru transporturi dus-întors, informează compania într-un comunicat. Astfel, pe un singur tren pot fi încărcate până la 38 de unități, cel mai mult urmând să fie transportate remorci. Trenurile circulă între portul din Trelleborg și terminalul combinat din Eskilstuna, unul dintre cele mai importante terminale din hinterland din Suedia. Traseul duce prin Frövi și timpul de tranzit este de aproximativ 7 ore. TX Logistik se ocupă de partea de tracțiune, operațiunile de manveră în terminale și serviciile pentru clienți.

În Trelleborg, LKW WALTER folosește conexiunile cu feribotul către și dinspre Rostock și Travemünde. Prin mutarea transportului de pe drum pe noua rută, ambele companii contribuie la o reducere suplimentară a CO2.

În Suedia, TX Logistik este deja unul dintre cei mai importanți furnizori de transport feroviar combinat de marfă și vede potențial de creștere în continuare, mai ales în traficul pe axa nord-sud și în interiorul Suediei.

Grupul german Dalli, cel mai important producător de detergent din România, face un pas important în strategia sa de dezvoltare durabilă și mută cele mai multe livrări din România către Germania și Belgia pe tren.

Pentru acest proiect de transport intermodal, dalli colaborează cu austriecii de la LKW Walter. Sunt până la opt curse pe săptămână pe ruta feroviară Curtici, România, Duisburg, respectiv Herne, Germania. Distanța dintre cele două hub-uri intermodale este de circa 1,500 de km. În acest fel, Dalli economisește 4.700 tone CO2, arată LKW Walter.

Această ultima colaborare consolidează parteneriatul deja existent între cele două companii, Dalli folosind deja conexiunea intermodală a LKW WALTER între Viena și Herne din 2016. Trecerea transporturilor noastre pe calea ferată este o parte importantă a strategiei noastre de durabilitate”, a declarat Theo Göbbels, Logistics Manager Dalli.

„Acționăm în mod responsabil din punct de vedere ecologic pentru protecția mediului.” Acest principiu este pus în practică de ani de zile în mod consecvent în logistica, producția și concepția produselor dalli. Toate măsurile de sustenabilitate sunt concepute astfel încât să cuprindă întregul ciclu de viață al produselor. Implementarea măsurilor sale relevante pentru mediu este verificată la intervale de timp regulate în cadrul dalli prin audituri interne și externe efectuate de oficii de certificare independente sau de autorități. „Pe lângă certificările regulate conform standardelor de mediu și energie recunoscute la nivel internațional, precum și participarea activă la inițiative de sustenabilitate, standardele
referitoare la produse, ca de ex. standardul RSPO SCC pentru ulei sustenabil din (sâmburi de) palmier sau standardul NaTrue pentru produse cosmetice naturale certificate, sunt de asemenea implementate. Pe lângă acestea, prin evitarea utilizării plasticului, dalli stabilește, de asemenea, standarde în dezvoltarea de ambalaje ecologice care respectă mediul. Printre altele, prin introducerea unui ambalaj pentru pastile de detergent, confecționat integral din carton, și care dispune de un dispozitiv de siguranță împotriva accesului copiilor, unic în Germania până în prezent“, arată compania într-un comunicat.

Grupul dalli a intrat pe piaţa locală la finalul lui 2014, după preluarea fabrica P&G de la Timişoara. În 2019, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor, compania a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 389 milioane de lei și un profit brut de peste 9,3 milioane de lei.

În cadrul inițiativei de sustenabilitate „Green Transport”, LKW Walter reduce emisiile de CO2 cu mai mult de 393.000 de tone anual numai prin soluțiile de transport intermodale.