Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Grupul Manitou, o referință mondială în sectoarele de manipulare, platforme de lucru aeriene și de mișcare a pământului, a anunțat achiziționarea unei participații de 82% în easyLi, un specialist în proiectarea și producția de baterii litiu-ion. Această tranzacție strategică oferă grupului competențe specifice în contextul tranziției sale energetice.

Înființată în 2011, easyLi produce și întreține sisteme de baterii litiu-ion pentru mobilitatea electrică și soluții staționare de stocare a energiei. Are 25 de angajați și își are sediul în cartierul de afaceri Poitiers – Futuroscope.

Ca urmare a acestei achiziții, grupul Manitou își extinde competențele cu linii de afaceri dedicate cercetării și dezvoltării, precum și producției și recondiționării acestor baterii. Michel Denis, președinte și director general al grupului, explică: „Expertiza easyLi adaugă o valoare substanțială organizației noastre. Prin internalizarea acestei expertize, vom putea să studiem în profunzime interacțiunile dintre mașină și baterie și astfel vom continua să reducem costul total de proprietate pentru utilizatorii noștri. Această operațiune este în concordanță cu planul nostru de cercetare și dezvoltare pentru a accelera tranziția energetică”.

François Barsacq, fondator și director general al easyLi, adaugă: „În ceea ce privește easyLi, este vorba despre un proiect de dezvoltare a unei baterii. Suntem mândri să ne alăturăm grupului Manitou. Este o oportunitate fantastică de a ne împărtăși know-how-ul la nivel internațional cu privire la diferite game de produse de manipulare, intensificându-ne în același timp activitățile pe piețele noastre istorice de mobilitate electrică urbană, sisteme de energie la bord și medii autosuficiente. Așteptăm cu nerăbdare să însoțim Manitou Group în această nouă etapă”.