Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

BYD, Jungheinrich, Liebherr, J. D. Neuhaus, Still, Gebr.Schulte, Wegard si Witron sunt candidatii la premiile International Forklift Truck of the Year 2018. Juriul de specialitate a desemnat 13 echipamente si solutii intralogistice care vor fi testate in februarie, la Hanovra, Germania. Ceremonia de premiere va avea loc in seara de deschidere a targului de intralogistica CeMAT, ce se va desfasura intre 23 si 27 aprilie la Hanovra.
 

In februarie, finalistii vor parcurge cea de-a doua etapa, in cadrul Zilelor internationale de testare IFOY. Gradul de inovatie va fi analizat de specialistii Institutului Fraunhofer de Logistica si Flux al Materialelor (IML) din Dortmund, de cei ai Catedrei de Logistica Tehnica de la Universitatea din Dresda si ai Catedrei pentru Elementele Mecanice si Logistica tehnica de la Universitatea Helmut Schmidt din Hamburg. „Numai cei care isi depasesc competitorii directi in ceea ce priveste inovatia pot fi cei mai buni din lume“, explica Anita Würmser, presedintele juriului IFOY.
Castigatorul fiecarei categorii va fi ales de catre juriul IFOY, format din 26 de jurnalisti din 18 tari, care vor testa la Hanovra dispozitivele nominalizate, evaluand calitatea, tehnologia, designul, ergonomia, manevrabilitatea, siguranta, rentabilitatea si sustenabilitatea inovatiilor.

Nominalizatii la categoria „Stivuitoare cu contragreutate“: BYD si Still
Juriul IFOY a nominalizat doua produse la categoria stivuitoarelor cu contragreutate. Primul candidat este ECB50C, cu o capacitate de incarcare de 5 t, de la BYD, lansat in decembrie. Puternicul stivuitor electric cu furca ofera sase ore de operare continua, putand fi complet incarcat in doar trei ore. Cu acest model, producatorul chinez concureaza modelele diesel si pe gaz, in special in ceea ce priveste utilizarea in exterior.
Cea de-a doua nominalizare este acordata noului stivuitor electric cu furca RX 20 de la Still, cu o capacitate de 1,6 t. Sistemul agil si rapid pentru utilizare in interior si exterior poate fi operat pentru prima data fie cu baterii din circuitul A, fie din B. Conceptul combina capacitatea mare de manevrare cu precizie cu abilitatea de a urca pe rampe si cu un loc de munca ergonomic.

Nominalizatii la categoria „Echipamente de depozit“: Jungheinrich, Still si Wegard
Jungheinrich a primit doua nominalizari in categoria echipamentelor pentru depozit. ECE 225 cu easyPILOT Follow va participa la test. Folosind telecomanda nou dezvoltata, care poate fi adaptata pentru toate modelele ECE, order-picker-ul de 2,5 t isi urmeaza automat operatorul catre urmatoarea statie de picking. Tehnologia radio este utilizata pentru o conexiune 100% fiabila intre vehicul si operator.
Jungheinrich este nominalizat, de asemenea, pentru tractorul de mare putere EZS 7280. Modelul special, care este disponibil incepand cu noiembrie, a fost dezvoltat pentru utilizarea in exterior, in aeroporturi, industrie sau logistica. Acesta ofera o capacitate de remorcare de 28 t si stabileste un nou punct de referinta pentru tractoarele electrice. Noua alternativa la motoarele cu combustie atinge o viteza de 25 km/h si este deosebit de puternic in special la mersul in rampa.
Cea de-a treia nominalizare are in vedere picker-ul OPX-L 16, orizontal, de la Still, prezentat in decembrie. Punctul forte al noului OPX versatil este capacitatea de incarcare de 2,5 t, care stabileste in acelasi timp un punct de referinta in ceea ce priveste ergonomia. Confortul este proiectat pentru o performanta maxima in cele mai inguste medii de lucru si pe distante lungi.
Cea de-a patra nominalizare ajunge la transportorul modular propus de start-up-ul Wegard, din Hamburg. Caruciorul „Wegard Trail“ este primul model din lume care utilizeaza un sistem de directie electric, autonom. Astfel, acesta poate combina diferite tipuri de carucioare pentru a indeplini sarcini specifice, fara sa necesite un tractor special. Pentru prima data sunt posibile si anumite manevre de condus, cum ar fi parcarea laterala, pozitionarea exacta si mersul inapoi.

J. D. Neuhaus si Liebherr, nominalizati la categoria „Macarale si echipamente de ridicare“
Juriul prezinta doua nominalizari la categoria nou introdusa anul acesta, a macaralelor si echipamentelor de ridicare: mini elevatorul pneumatic JDN Air Hoist 500, de la J. D. Neuhaus, si macaraua electrica mobila MK 140, de la Liebherr.
Mini-elevatorul pneumatic compact, dezvoltat in stransa cooperare cu clientii, ofera capacitati de incarcare intre 125 si 980 kg si este potrivit pentru orice tip de aplicatii. Acesta ofera eficienta maxima, datorita unei densitati de putere pneumatica mult mai mare si a ciclului sau de functionare 100%. Pentru prima data in industrie, JDN 500 mini dispune si de un senzor integrat NFC (Near Field Communication), cu aplicatie de service.