Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ford castiga competitia International Van of the Year Award 2020 (IVOTY) cu gama de modele hibride Transit Custom, care cuprinde variantele Plug-In Hybrid si EcoBlue Hybrid. Trofeul i-a fost inmanat lui Hans Schep, Director General Vehicule Comerciale, Ford Europe, in cadrul ceremoniei desfasurate la Solutrans, in Lyon (Franta).


Votat de juriul format din jurnalisti de specialitate din 25 de tari, noul Ford Transit Custom Hybrid a castigat cu 97 de puncte, devansand un alt produs propriu, noul Ford Transit EcoBlue Hybrid, care a totalizat 54 de puncte. Pozitia a treia i-a revenit modelului Volkswagen Transporter T6.1, celelalte modele selectionate fiind noul Renault Master si cele mai noi Iveco Daily si Fiat Ducato. „Suntem mandri ca juriul IVOTY a selectat gama noastra Transit Custom Hybrid pentru acest premiu prestigios. Operatorii au nevoie de vehicule electrificate practice si eficiente, adaptate nevoilor business-urilor, iar noile noastre modele Transit hibride ofera solutii potrivite diferitelor tipuri de utilizare“, a spus Hans Schep cu prilejul anuntarii castigatorului de catre Jarlath Sweeney, presedintele juriului International Van of the Year.
Jarlath Sweeney a mentionat ca Ford merita un mare credit pentru gama proprie de autoutilitare care include tehnologii Plug-in Hybrid (PHEV) si diesel mild hybrid (mHEV): „juriul a apreciat directia pe care Ford a luat-o pentru a dezvolta o alternativa viabila de sisteme de actionare care sa raspunda atat cerintelor urbane, cat si celor rurale, intr-o maniera cat mai ecologica. Sistemul Plug-In Hybrid este capabil de emisii zero, fara limitarea razei de actiune, nu face compromisuri in ceea ce priveste sarcina utila sau volumul de incarcare si are un regim simplu de reincarcare. Tehnologia este proiectata sa functioneze cu energie electrica in oras, pentru a ajuta la imbunatatirea calitatii aerului local. Pana in prezent, niciun alt producator nu a mers pe aceasta ruta alternativa.“ De-a lungul competitiei, initiate in 1992, Ford Europe a castigat premiul IVOTY de sase ori. Prima recunoastere a fost in 2001, cu Ford Transit, urmata de premierea din 2003 a modelului Ford Transit Connect. In 2007, Ford Transit a avut din nou succes, urmat de aprecierea din 2013 a noului Ford Transit Custom, Transit Connect obtinand din nou onorurile in anul urmator. Acum a venit randul hibrizilor Transit Custom sa se bucure de glorie.