Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ministerul federal al Transporturilor din Germania estimează o creștere a transportului de marfă de 3,7% în 2022, după ce în 2021 s-a înregistrat o creștere de 4,6%. Intermodalul este sectorul câștigător.

Deși creșterea este mai mică decât cea din acest an, cifrele sunt mai mari decât procentul mediu din ultimii ani. În ceea ce privește modurile de transport, calea ferată va crește cel mai mult în 2022 (plus 4,8%). Cifrele provin dintr-un studiu privind previziunile pe termen mediu pentru transportul de marfă și pasageri, document realizat de Intraplan Consult în numele Ministerului Federal al Transporturilor.

Creștere de 4,6% în 2021

Pentru tot traficul de marfă din Germania, experții se așteaptă, anul acesta, la o creștere de 4,6%. Cifrele compensează astfel scăderea cauzată de criza Corona din 2019, atunci când a fost înregistrată o scădere de 3,7%. Creșterea va continua și în 2022 (plus 3,7%). Performanța transportului de marfă va continua să crească în 2023. Cu 2,2%, industria transporturilor revine însă în apropiere de creșterea medie pe termen lung.