Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Landul Saxonia-Anhalt a redus ratele dobânzilor pentru împrumuturile difirmelor mici și mijlocii din fondurile de dezvoltare.

Potrivit ministrului Economiei Sven Schulze (CDU), împrumuturile cu dobândă redusă sunt destinate să ajute la prefinanțarea comenzilor, pentru investiții în măsuri de eficiență energetică sau în depozite moderne. De exemplu, rata anuală efectivă a dobânzii la împrumutul pentru IMM-uri de la Investitionsbank va scădea de la 1,95% la 0,95% pentru împrumuturile de până la 3 milioane de euro. Pentru un credit de construcție și modernizare, rata scade de la 1,45 la 0,95%.

„Ca stat, dorim să ajutăm întreprinderile să rămână flexibile în timpul crizei și să își organizeze operațiunile comerciale în mod economic și durabil. În plus, economia Saxoniei-Anhalt va primi un impuls economic care o va ajuta să rămână competitivă”, a explicat Schulze.

De exemplu, prin intermediul unui împrumut pentru înființarea de noi firme, statul dorește să promoveze idei de afaceri promițătoare. De asemenea, pot primi un împrumut cei care încep o afacere pe timp de criză sau care preiau o companie de pe piață. Banca de investiții oferă consultanță în acest sens.