Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Irizar a lansat luna trecută o nouă generație a modelului i6S, care este mai eficientă, mai durabilă și mai profitabilă decât cea precedentă. Cu noul Irizar i6S, consumul și emisiile au fost scăzute cu până la 13%, greutatea proprie a fost redusă cu aproape o tonă, iar coeficientul aerodinamic a fost îmbunătățit cu 30%. Astfel, într-un moment în care piața de transport ocazional și-a repornit în forță motoarele după pandemie, constructorul basc scoate la rampă un autocar de ultimă generație, conceput pentru a oferi eficiență operatorilor și cea mai bună experiență de călătorie pentru pasageri.

Performanța aerodinamică excelentă este cheia noii generații de autocare Irizar i6S, care a primit modificări în partea frontală a caroseriei și la nivelul plafonului. Curbura parbrizului și a celorlalte geamuri din față a fost, de asemenea, optimizată, pentru a reduce pe cât posibil rezistența la frecarea cu aerul. În plus, versiunea Irizar i6S Efficient are opțiunea de a înlocui oglinzile retrovizoare convenționale cu camere video, cu scopul de a oferi vizibilitate optimă șoferului, cu un unghi larg și în orice condiții meteorologice, dar și pentru a îmbunătăți și mai mult aerodinamica.

La fel ca toate autobuzele și autocarele Irizar, i6S Efficient a fost dezvoltat folosind cea mai avansată tehnologie în materie de design, componente și procese de producție. Studiile și testele aerodinamice exhaustive folosind simulatoare și măsurători în circuite reale au arătat o îmbunătățire excepțională, cu 30%, a coeficientului aerodinamic, și o reducere de până la 13% a consumului și a emisiilor.

O altă provocare majoră în dezvoltarea noului i6S a fost reducerea greutății proprii a vehiculului. Pentru aceasta, fiecare componentă a fost analizată și optimizată, fiind realizată și o redistribuire a greutății la nivelul șasiului. În plus, s-au folosit oțel de înaltă rezistență și materiale compozite mai ușoare în locul materialelor structurale tradiționale.

Datorită acestor inovații, spațiul util pentru pasageri a fost optimizat, fiind mai ergonomic și mai confortabil. Nu în ultimul rând, în dezvoltarea noului autocar s-a urmărit reducerea la minimum a zgomotului și a vibrațiilor.

Proiectat pentru un viitor interconectat

Irizar i6s Efficient este conceput pentru transportul durabil al viitorului. Are o nouă arhitectură de bord și un protocol de comunicații care poate oferi servicii de autodiagnosticare în timp real. Astfel, tehnologia Irizar face posibilă întreținerea preventivă, precum și monitorizarea online pentru diagnosticarea de la distanță.

Cu sistemele de conectivitate dezvoltate de Datik, companie membră a grupului Irizar, toate informațiile privind utilizarea vehiculului sunt stocate în cloud, pentru a maximiza profitabilitatea, a optimiza planificarea rutei și a minimiza costurile de întreținere. Șoferul are posibilitatea de a interacționa cu vehiculul, pentru a putea obține rapid toate informațiile necesare, dar și pentru a administra sistemul de entertainment. De altfel, postul de lucru al șoferului a fost reproiectat pentru a fi mai confortabil și a oferi un câmp vizual mai mare. Noua linie de aparate de climatizare Hispacold este mai compactă, eficientă și mai ușoară.

i6S Efficient are cele mai avansate sisteme de siguranță activă pentru prevenirea accidentelor. În plus, vehiculul are o structură întărită la nivelul șasiului, care îi îmbunătățește răspunsul la torsiune, îndoire și coliziuni frontale, îmbunătățind siguranța pasivă.

Foarte important, autocarul este pregătit pentru a rula pe motorină, biodiesel, gaz natural și biogaz, fiind conceput pentru a fi adaptat la viitoarele modele cu zero emisii. Versiunile personalizate în funcție de fiecare piață vor fi prezentate în fiecare țară în decursul acestui an.