Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Grupul Volvo si Isuzu Motors au semnat un Memorandum fara caracter obligatoriu, cu intentia de a forma o alianta strategica in cadrul segmentului de vehicule comerciale, pentru a surprinde oportunitatile din industria aflata intr-o permanenta transformare.
Intr-o prima etapa, intentia este de a stabili un parteneriat tehnologic la nivel mondial si de a crea un business mai puternic de camioane grele pentru Isuzu Motors si UD Trucks in Japonia si pe pietele internationale. Acest lucru va presupune transferul dreptului de proprietate a UD Trucks din grupul Volvo catre Isuzu Motors, pentru a accelera cresterea folosind volume mai mari si complementaritatea intre cele doua grupuri, atat din punct de vedere geografic, cat si din linia de produse.

Valoarea UD Trucks este de circa 2,2 miliarde de dolari SUA. Este de asteptat ca tranzactia, la momentul inchiderii, sa aiba un impact pozitiv asupra veniturilor operationale ale Grupului Volvo de aproximativ 212,8 milioane de dolari.
Activitatea UD Trucks a avut un impact minim asupra veniturilor operationale ale Grupului Volvo in 2018. Toata cooperarea tehnologica dintre Grupul Volvo si Isuzu Motors va fi gestionata prin contracte individuale.
Semnarea acordului final este asteptata pana la jumatatea lui 2020, iar inchiderea tranzactiei este prevazuta pana la sfarsitul lui 2020. Tranzactia va fi supusa aprobarilor de reglementare si altor aprobari.