Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Desi pe 10 martie abia demarase verificarile medicale pentru persoanele care intra in Austria prin pasul Brenner, Viena a anuntat azi o masura si mai drastica: cetatenii italieni care nu au certificat medical sau care nu accepta o perioada de izolare timp de 14 zile, nu vor fi lasati sa intre in Austria. Acest lucru a fost declarat de ministrul de interne, Karl Nehammer, precizand ca documentele italienilor vor fi fotografiate la granita.
Cancelarul Sebastian Kurz a spus ca aceste masuri au fost agreate cu guvernul italian, dar agentia Ansa spune ca guvernul austriac doar l-a notificat pe cel italian privind decizia.
Acum lumea transporturilor reactioneaza, dupa cum arata TrasportoEuropa. Vicepresedintele Conftrasporto, Paolo Uggè, le-a cerut premierului si ministrului de externe sa puna in aplicare o dispozitie similara pentru austrieci. "Am crezut ca razboiul trebuie dus impreuna, dar avand in vedere ca Austria persista pe aceasta cale, consider ca protectia cetatenilor italieni nu trebuie sa fie mai prejos. Masurile aplicate de guvernul austriac ar trebui impuse tuturor celor care intra pe teritoriul national dinspre Austria."