Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Iveco a livrat deja către Amazon primul lot de 216 unități IVECO S-WAY CNG (Gaz Natural Comprimat) ce urmează să fie operate de partenerii săi din Europa, iar alte 848 de unități au fost comandate și livrările urmează să înceapă abia la jumătatea anului 2022. Comanda totală este 1.064 camioane S-WAY CNG, informează Iveco.

Noile unități sunt propulsate de motorul de ultimă generație FPT Industrial Cursor 13 echipat cu gaz natural și vine cu varianta de rezervor cea mai mare, respectiv de 1.052 litri, ceea ce ar oferi o autonomie impresionantă de 620 km. Cele 848 de unități ce urmează să fie livrate în 2022 vor include și companionul IVECO Driver Pal cu funcțiile Amazon Alexa.

De 25 de ani suntem pionieri în tehnologia de propulsie cu gaz, dezvoltând soluții care permit operatorilor la momentul de față să reducă semnificativ emisiile de CO2. Colaborarea cu lideri globali precum Amazon este o dovadă a capacității robuste a produselor noastre inovatoare și a angajamentului față de obiectivul industriei de decarbonizare a transportului până în 2050. Grupul Iveco va continua să fie lider în tehnologia motoarelor cu ardere internă care funcționează cu combustibili regenerabili, singura soluție viabilă. Să nu uităm că un camion GNC alimentat cu biometan poate reduce emisiile de CO2 cu până la 95% dintr-o abordare sustenabilă de-a lungul întregului proces, contribuind în mod eficient la procesul de decarbonizare.” – Gerrit Marx, director executiv al Grupului Iveco.